Erdoğan'dan Togg açıklaması! Fiyatı inecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Togg ile ilgili soruya cevap veren Erdoğan, elektrikli otomobillerde fiyatları düşürecek vergi düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Ekleme: 26.07.2022 00:57:43 / Güncelleme: 26.07.2022 01:01:58 / Ekonomi
Destek için 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Özel yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de heyecanla beklenen Togg ile ilgili soruya cevap veren Erdoğan, elektrikli otomobillerde fiyatları düşürecek düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu.

Yerli otomobil TOGG'un ne zaman yollarda görüleceği ve fiyatının ne olacağı sorularına karşılık Erdoğan, "Onları bana hemen sorarsan bu doğru olmaz. TOGG'un üretim süreci devam ediyor. İnşallah yani hedefimiz bu yıl içerisinde çıkartıp ondan sonra da keyfini beraberce tatmak." ifadesini kullandı.

Bursa Gemlik'te yer alacak fabrika inşaatı çalışmalarının Temmuz 2020'de başladığını anımsatan Erdoğan, şu andaki durumda boya tesisi, gövde tesisiyle, 1,6 kilometrelik test pistinin tamamlandığını bildirdi.

BU YILIN SON ÇEYREĞİNDE İNŞALLAH BANTTAN İNECEK

Fabrikadaki montaj tesisinin yüzde 98'inin tamamlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gemlik'te 250 robot parçalı denemelerin ardından deneme üretimi için hazır hale gelmeye başladı. Avrupa'nın en temiz boyahane tesisinde kimyasal dolum aşamasına geçildi. Montaj tesisinde ise ekipman kurulumu tamamlanarak devreye alma çalışmaları da bu arada başladı. Tesisler bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek. Tesislerin seri üretime hazır hale gelmesiyle ilk seri üretim araçlar, bu yılın son çeyreğinde inşallah banttan inecek." diye konuştu.

Türkiye'de, otomobilin bataryasının üretiminin yapılacağını ifade eden Erdoğan, şu anda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, "Motor gücü 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin lirayı aşmayan elektrikli otomobiller için daha önce yüzde 60 olarak uygulanan elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisini yüzde 10'lara kadar düşürdük." dedi.