Ömer Çelik'ten Irak açıklaması: Türkiye'nin hedef gösterilmesi yanlış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Irak'ta sivillerin vurulduğu iddiasına sert tepki gösterdi.

Ekleme: 25.07.2022 22:27:46 / Güncelleme: 25.07.2022 22:34:04 / Güncel
Destek için 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Irak’ta sivillerin vurulduğu iddiasına sert tepki gösteren Çelik, şu ifadeleri kullandı:

* “Biz geçmişte pek çok provokasyonla karşılaşmış bir ülkeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivillere karşı herhangi bir eylemde bulunmamak için dünyanın en hassas ordusu olduğunun altını çizmek isterim.

* Hemen birilerinin Türkiye’yi suçlaması açık ve net ifade etmek isterim ki planlı bir provokasyondur ve Türkiye’nin hedef gösterilmesi son derece yanlıştır. Kardeş Irak halkını kendimizden ayırmayız.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ İCRAATINI AÇIKLIYOR, CHP ÇIKIYOR ‘BİZ DEDİK, YAPTINIZ’ DİYOR”
Çelik, açıklamasının devamında “Cumhurbaşkanımız icraatını açıklıyor, CHP çıkıyor ‘biz dedik, yaptınız’ diyor. Bu trajikomik bir şey. Nihayetinde bunu yapan bizim hükümetimizdir” ifadelerini kullandı.

Ermenistan’la normalleşme görüşmelerine değinen AK Parti’li Çelik, “Bu Ermenistan tarafı sözünü tuttuğu sürece önemlidir. Geçmişte Ermenistan ile normalleşmeyi bazı devletler Ermeni diasporasının kendi güdümünden çıkmasın diye sabote etmişlerdi” dedi.

"Müttefikimiz terörist için taziye mesajı yayınlıyor"

Ömer Çelik, “Vahim bir adım. Kim bu kuvvet; bizim NATO’daki müttefikimiz. Bu müttefikimiz terörist için taziye mesajı yayınlıyor. Ondan sonra nasıl konuşacaksanız terörle mücadele diye” ifadelerini kullandı.