Önce ABD'li General, şimdi UEAE Başkanı: "İran nükleer programını geliştiriyor"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İspanya’nın başkenti Madrid'de bulunan Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, İran’ın nükleer programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekleme: 22.07.2022 20:05:15 / Güncelleme: 22.07.2022 20:24:24 / Güncel
Destek için 

Uluslararası Atom Enerji Ajansı Başkanı Rafael Mariano Grossi, İran’ın nükleer programının çok hızlı şekilde ilerleme kaydettiğini, Ajansın bu ülkenin nükleer faaliyetlerine ilişkin sınırlı bir görünüme sahip olduğunu belirtti.

Grossi, "Netice itibarıyla yaklaşık 5 haftadır çok hızlı şekilde ilerleme kaydeden nükleer programa yönelik çok sınırlı görünürlüğe sahibiz, bu nedenle olası bir anlaşma durumunda bu pazılını yeniden kurmak bu zorunlu kör dönemde (bilgi aktarımının kısıtlı olduğu bu süreçte) benim için çok zor olacak." dedi.

Söz konusu pazılın yeniden oluşturulmasının imkânsız olmadığını kaydeden Grossi, "İmkânsız değil ancak çok karmaşık bir görev ve belki de bazı özel anlaşmalar gerektirecek." açıklamasını yaptı.

İran’da UAEA’ya bildirilmemiş 3 yerde nükleer bulguların tespit edilmesi ve söz konusu nükleer bulgulara ilişin Tahran yönetimine yöneltilen soruların istenilen düzeyde yanıtlanmaması taraflar arasında gerginlik oluşturmuştu. (İLKHA)