Kimler, hangi araçları nasıl kiralayabilir?

Araç nasıl kiralanıyor, kimler kiralayabiliyor sorularına muhatap olan sektör temsilcileri, araç kiralamak için ne tür prosedürler uygulanıyor, anlaşma süresi aşıldığı takdirde nasıl bir yol izleniyor sorularına da yanıt verdi.

Ekleme: 22.07.2022 16:05:16 / Güncelleme: 22.07.2022 16:43:22 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman’da oto kiralama temsilcileri vatandaşa kiralık araç verirken resmi prosedürlere uygun olarak verdiklerini ve kişilerde esnaf ve memur özellikleri aradıklarını belirti.

Kiralık araç verilen vatandaşlara araç ve prosedür ile ilgili bilgi verdiklerini belirten sektör temsilcileri, esnaf, memur ve 25 yaş üstü kişilere kiralık araç verdiklerini söyledi.

Günlük 350 ile 2 bin 250 liradan başlayan kiralık araçlarının olduğunu ifade eden sektör temsilciler, artan akaryakıt fiyatlarından dolayı işlerinin durgun olduğunu belirtti.

Kiralık araçların nasıl ve kime verilmesi ile ilgili bilgi veren oto kiralama işletmecisi Enes Beycur, “Araç kiralama nasıl mı yapılıyor? Kişi kendisi bizi arıyor, biz de kendisini aracımızla bulunduğu yerden alıyoruz. Burada aracını seçtikten sonra bütün resmi prosedürleri uygulayıp aracı kendilerine teslim ediyoruz. Tabi herkese kiralık araç vermiyoruz.” dedi.

“Herkese kiralık araç vermiyoruz”

Enes Beycür

Beycur, “Esnaf veya memur olmaları gerekir. Ayrıca 25 yaş altıdaki kişilere araç vermiyoruz. Kişi buraya geldiğinde araç kiralama ile ilgili gerekli bilgilendirme verildikten sonra resmi olan evrakları imzalaması üzerine araç teslim ediliyor. Araç kiralamak isteyenlere ise günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak kiralık alabiliyor. Kişi ile yapılan anlaşma aşıldığın da ise kilometre başı hesap yapılıp kişiden tahsil ediliyor. Kiralık araç fiyatlarımız ise günlük 350 liradan başlayıp 2 bin 250 liraya kadar olan araçlarımız bulunuyor. Şu an artan akaryakıt fiyatlarından dolayı piyasa durgun olduğu için her hangi bir yoğunluk yok inşallah en kısa sürede piyasa canlanır.” diye konuştu.

“Kiralık verdiğimiz araçları CPS sistemi üzerinde takip ediyoruz”

Yunus Kaynar

Kiralık araç verirken esnaf ya da memur olmalarına dikkat ettiklerini ifade eden bir diğer oto kiralama işletmecisi Yunus Kaynar ise şunları söyledi:

“Herkese kiralık araç veremiyoruz. İsteyen günlük, haftalık ve aylık kiralayabiliyor. Kiralık verdiğimiz araçları CPS sistemimiz üzerinde takip ediyoruz. Kiralık araç alan müşterimizi önceden bütün bilgileri verip öyle araç veriyoruz. Yapılan süre zarfında anlaşma aşımı yapılması takdirde bize önceden belirmesi gerekiyor ki ona göre müşteriye dönüş yapıyoruz. Aracı kişiye günlük 300 kilometre üzerinden veriyoruz. Aracı teslim almadan öncede kişinin isteğine göre aracın videosunu çekip teslim ediyoruz. Kiralık araçlarımız müşteride iken herhangi bir kaza olması halinde araçlarımız rent a car kaskolu olduğu için araç ile ilgili olduğunda belirli bir muafiyeti vardır. Yok, şayet sürücüde ise günlük araç ücreti hariç müşteriden herhangi bir ücret talebinde bulunmuyoruz.”

(İLKHA)










Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar