Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Belediye otobüsü talebi ile imza kampanyası başlattı

Bingöl’de şehir içi özel hat minibüslerinin engellilere yönelik kartların iptali gerekçesiyle Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi, Belediye otobüsü talebi ile imza kampanyası başlattı.

Ekleme: 22.07.2022 15:55:14 / Güncelleme: 22.07.2022 15:55:14 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl'de otobüs sorunun devam etmesinin yanı sıra şehir içi özel hat minibüslerinin engellilere yönelik kartların iptal edilmesi üzerine Altı Nokta Körler Derneği Bingöl şubesi tarafından imza kampanyası başlatılarak yazılı bir açıklamada bulunuldu.

Bingöl'de var olan otobüs sorunun dile getirildiği açıklamayı Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Korkutata, "Malumunuz Bingöl ilimizdeki toplu taşıma sorunları yıllardır devam ediyor. Şu an gündemde olan halk otobüsleri sorunu için sıcak gündem oluşturmuş bulunmaktayız. Söz konusu taşıma sorunlarına köklü çözüm bulmak, özellikle toplumda yaşayan engelli ve yaşlılarımızın refahı için Bingöl Belediyesinden halk otobüsü talebimizi imza kampanyası ile belirtmiş durumundayız." dedi.

"Engellileri ve yaşlıları karşı rencide edici tavırlar son bulsun"

 Korkutata, "Mevcut özel halk otobüslerinin engelli ve yaşlıları rencide edici tavırların son bulması adına imza kampanyası konusunda halkımızdan gerekli desteği talep eder Bingöl Belediyesinin de halkımızın taleplerine duyarlı olmayı davet diyoruz. Unutmayalım ki kimse engelli olmak istemez. Her sağlıklı birey engelli olmaya adaydır. İmza kampanyası için
https://chng.it/vdGDP5hq linkinden tıklayabilirsiniz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)