İmam Hatipler başarılarıyla göz dolduruyor

​YKS'nin açıklanmasının ardından Türkiye'de derece yapan okulları arasında yer alan imam hatip okullarında okuyan öğrenciler yüzdelik olarak çok önemli bir yerde olmanın gururunu yaşıyor.

Ekleme: 21.07.2022 14:50:13 / Güncelleme: 21.07.2022 14:50:55 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Projeler Okulu Müdürü Gaffari İzci, imam hatiplerin başarılarını değerlendirerek başarının emek ve fedakârlıkla elde dildiğini belirtti.

İzci, imam hatiplerin başarılarının altında bir gayretin olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"İmam hatipler açıklanan 2022 YKS sonuçlarında gerçekten önemli bir başarıya imza attılar. Daha önceden de imam hatipler başarı hikâyelerini yazmaya başlamıştı bu süreçte. Türkiye genelinde 2020'de ilk yüz bin öğrenci arasında 26 bin169, 2021'de 31 bin 90, bu açıklanan sonuçlarda 37 bin 887 öğrencimiz ilk yüz bin öğrenci arasına girebilmeyi başarmıştır. Bu gerçekten çok önemli bir başarıdır. Bu başarıya imza atan yöneticileri, velileri, öğretmenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi yabancı dil dalında Türkiye birincisi oldu. Kadıköy Anadolu Lisesinden bir öğrencimiz de sözel alanda Türkiye dördüncüsü oldu. Yani hem bireysel hem toplu başarıda imam hatipler 'Geliyoruz.' diyorlar ve çok önemli başarılara imza atıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Başarı tesadüfü bir şey değildir"

YKS sonuçlarının imam hatipler açısından gurur verici olduğunu söyleyen İzci, "Bizim okulda bir öğrencimiz TYT ek puanla kendi dalında Türkiye birincisi oldu. Türkiye birincisi olan Ali Furkan Yılancı öğrencimizi ve ailesini ve okul çalışanlarımız tebrik ediyorum. Bu öğrencilerimizle Türkiye derecesi yapacağız inşallah. Yazın okullar kapalı olmasına rağmen bizler buradayız ve eğitimlerimiz devam ediyor. Ortaokulumuz bu yıl LGS'de ortalamada Adıyaman birincisi oldu. Bu resmi bir sonuç değil ama durum bunu gösteriyor. Bu yıl toplam 63 mezun öğrencimiz içerisinde YKS sonuçlarına göre 15 öğrencimiz tıp fakültesine, onlarca öğrencimiz diş hekimliğine,  onlarca öğrencimiz hukuk, ilahiyat ve mühendislik puanını almıştır. Bu başarının altında öğretmen arkadaşların emeği, ilgisi var. Başarı tesadüfü bir şey değildir. Emek, fedakârlık, yorulmak, çalışmak ister." dedi.

 (İLKHA)




Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar