AFAD gönüllüleri afetlerde büyük destek sağlıyor

Bingöl İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Kerem Oruk, afetlerin AFAD’ın tek başına yönetebileceği bir iş olmadığına dikkat çekerek AFAD gönüllülerinin yaptıkları hizmetlere dikkat çekti.

Ekleme: 21.07.2022 14:15:15 / Güncelleme: 21.07.2022 14:48:34 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Personel ve ekipman olarak kentte sınırlı bir sayıda olduklarını belirten Oruk, bu nedenle çalışmalarda AFAD gönüllülerine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Oruk, "AFAD gönüllülerimizi de karşılamak için sürekli çağrıda bulunuyoruz. Üniversite öğrencilerine,, genç dinamik kamu personellerine, ev hanımlarına, abilerimize, beylerimize hepsine ihtiyaç duyuyoruz ve çağrıda bulunuyoruz; buyurun gelin, AFAD gönüllüsü olun diyoruz." dedi.

"Gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var"

Gönüllülerin, sahadaki AFAD personelinin iş yükünü hafiflettiğine işaret eden Oruk, "AFAD gönüllüsü ben ne yapabilirim diye bize çok soru soruluyor? Ne mi yapabilirsiniz? Enkazda çalışan arama kurtarma ekibinin kablosunu taşıyabilirsiniz. Hakkını aramak isteyen, dilekçe yazan vatandaşın dilekçesini işleme sokabilirsiniz. İşlem yapan memurun evrak fotokopisini çekip yardımcı olabilirsiniz. Tahliye esnasında afetzedenin çadır kente ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Enkazın etrafında yaralısını bekleyen, enkaz altında akraba ve ailesini bekleyenlerin psikososyal desteğini verebilirsiniz. Çevrenizde, ailenizde basit yaralanma olan bireylerin hafif ilk yardım müdahalesinde bulunabilirsiniz. Bütün bunlar AFAD gönüllülerinin aşamalarıdır ve yapabilecekleri faaliyetlerdir. Biz bu faaliyetlerde vatandaşımızdan, halkımızdan destek bekliyoruz. Ve bu desteğe gerçekten çok ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Oruk, vatandaşlara, AFAD gönüllüsü olup eğitimleri tamamlamaları çağrısında bulundu. Sivil toplum kuruluşlarından da destek ve hizmet aldıklarını kaydeden Oruk, bu STK'lardan da 27 kişilik gruplar oluşturmalarını profesyonel eğitim almalarını istedi. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar