Bakan Özer: En güvenli ortamlar okullardır

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında düzenlenen toplantıda İzmir'de görev yapan resmî okul müdürleriyle bir araya geldi.

Ekleme: 20.07.2022 12:55:11 / Güncelleme: 20.07.2022 12:55:43 / Güncel
Destek için 

Toplantıda okul müdürlerine hitap eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, her alanda güçlü İzmir olabilmesi için İzmir'in öncelikle eğitimde güçlü olması gerektiğini ifade etti.

İzmir'in eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerin hizmetinde olduklarını belirten Özer, “6 Eylül'de başlayan ve 17 Haziran'da nihayetlenen 2021-2022 eğitim öğretim yılını büyük bir kararlılıkla kesintiye uğratmadan yüz yüze eğitimle tamamlamanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Gerçekten bir buçuk yıl yüz yüze eğitime ara verildikten sonra hem öğretmenlerimizin hem okul yöneticilerimizin, hem gençlerimizin çocuklarımızın davranış biçimleri değiştikten sonra kararlı bir şekilde sağlık kurallarına riayet ederek, bu süreci yönetebilmek öyle kolay bir şey değil. 6 Ağustos'taki devir teslim töreninde özellikle yüz yüze eğitime devam edebilmek için 'vakaların 0 olmasını beklemeyeceğiz' sözünden sonra okulların ilk açıldığı zaman da gördük ki kamuoyu aslında inanmamış. Okulların açıldıktan sonra tekrar kapanacağını, tekrar açılacağını, tekrar kapanacağını varsayarak tüm süreçleri organize etmiş. İstanbul'da bunu gördük mesela. İstanbul'da öğrenci servisinde de hizmete girmedik. Covid-19 salgını gibi olağanüstü koşullarda gerekli önlemler alındığı zaman en güvenli ortamlar okullardır." dedi.

Bu süreçte öğretmenlerin çok olumsuz algılarla yüz yüze kalmak zorunda kaldığını söyleyen Özer, "Sanki öğretmenlerimiz okullara gitmek istemiyorlar, yüz yüze eğitime devam etmek istemiyorlar ve oturdukları yerden ders ücreti almak istiyorlarmış gibi bir olumsuz algının içerisine sokuldular. Hak etmedikleri bir ağırlığın içerisine sokuldular. Oysa o uzaktan eğitimin devam ettiği süreç içerisinde de öğretmenlerimiz ilk defa karşılaştıkları bir saldırıda dijital platformları kullanarak dijital içerik üretme, o sanal ortamlarda öğrencilerin yanında olma, tüm valiliklerimizin, kaymakamlarımızın koordinasyonunda vefa çalışma gruplarında, filyasyon ekiplerinde fedakârca çalışmanın topluma örnek olmanın davranışını tüm topluma gösterirler." diye konuştu.(İLKHA)