Bingöl Üniversitesine 4 bin 880 kontenjan verildi

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu öğrenci seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlandı. Kılavuza göre, Bingöl Üniversitesine 4 Bin 880 kontenjan verildi.

Ekleme: 19.07.2022 18:30:12 / Güncelleme: 19.07.2022 19:01:51 / Eğitim / Bingöl Haberleri
Destek için 

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre Bingöl Üniversitesine Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından bin 838’i lisans, 3 bin 42’si ön lisans olmak üzere toplamda 4 bin 880 kontenjan verildi.

Yayımlanan yeni kılavuza göre yeniden ve İlk Kez Öğrenci Alacak Programlar şöyle;

Daha önce öğrenci alımı durdurulan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Programına, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Haberleşme Programları’na bu yıl yeniden öğrenci alınırken, Teknik Bilimler MYO bünyesinde bulunan ‘Web Tasarımı ve Kodlama Programı’ ile Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde bulunan ‘Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı’ ve ‘Evde Hasta Bakımı Programı’na bu yıl ilk kez öğrenci alınacak.

“Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ediyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi büyümeye devam ederek kalitesini ortaya koymaktadır. Üniversitemiz; ‘Bölgesel Kalkına Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’,  ‘Dijital Dönüşüm’ ve ‘YÖK Anadolu Projesi’ gibi alanlarda pilot üniversite olarak çalışmalarına devam ediyor. Fiziki ve akademik anlamda çok iyi bir altyapıya sahip olan Üniversitemiz,  modern bir kampüsle, güzel sosyal yaşam alanı ile bir bilim ve kültür merkezidir. Bizi tercih eden öğrencilerimiz mutlu olacaktır. Her bölüm ve programımızda uygulama alanları çağın gereklerine göre dizayn edilmiştir” dedi.

Tercihler 27 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

ÖSYM tarafından yayınlanan 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na göre üniversitelere yerleştirme tercihlerinin 19-26 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. (İLKHA)