Göletten ördek çaldıkları iddia edilen kardeşlerden açıklama

İstanbul Başakşehir'deki bir parkın göletinde ördek çaldıkları iddiasıyla sosyal medyada gündeme gelen Iraklı kardeşler paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.

Ekleme: 19.07.2022 15:24:23 / Güncelleme: 19.07.2022 15:44:48 / Güncel
Destek için 

İstanbul Başakşehir'deki bir parkın göletinde ördek çaldıkları iddiasıyla sosyal medyada gündeme gelen Iraklı kardeşler yaşananları anlattı.

Başakşehir'deki bir parkta bulunan gölette yüzen iki ördeği çaldıkları iddia edilen kadınların kimliklerinin tespiti için polis ekipleri çalışma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme sonrasında söz konusu kişilerin Irak vatandaşı Zeynep El Zuheyri ve kardeşi Fatma El Zuheyri oldukları belirlenirken söz konusu ördeklerin ise iki kardeşe ait olduğu tespit edildi.

Fatih'teki evinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Zeynep El Zuheyri, ördekleri kardeşiyle birlikte yaklaşık 3 ay önce Eminönü'nden yavru halde aldıklarını ve evlerinde büyüttüklerini söyledi.

Ördekleri evde büyüttüklerini ancak komşuların ördeklerden rahatsız olması üzerine ördekleri Başakşehir'deki gölete bırakmaya çalıştıklarını kaydeden Zeynep El Zuheyri, sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili olarak şunları söyledi:

"Evde büyüttük. Biz de gittik. Bahçeşehir’de ördekler olduğunu gördük. Biz de ‘bunlar büyüdü’ dedik. Evde ses yapıyordu. Oraya gittiğimizde ördekleri bırakmamıza görevliler izin vermedi. Biz de ördeklerimizi geri getirdik. Oradakiler bizim fotoğrafımızı çekti. ‘Bunlar benim ördeklerim, fotoğrafımızı çekme’ dedim. Fotoğrafımızı çektiler.  Polis de gelip ifademizi aldı.

Büyüdükleri için sesleri çok çıkıyordu. Komşular rahatsız oldular. Rahatsızlıktan dolayı biz de oraya bırakmak istedik. Bunlar evde yaşadığı için göle bırakırsak öleceğini söylediler. O yüzden bırakmadık. Bunlar daha önceden hiç suya girmediler. Bırakırsak ölür diye bırakmadık. Hayvanları besleyecek özel bakıcılar bulacağız. Onlara baktırırız. Gün içinde gidip bakarız"