Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamaney ile görüştü!

İran'ın başkenti Tahran'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi'yle görüşmesinin ardından, İran dini lideri Ayetullah Hamaney ile bir araya geldi.

Ekleme: 19.07.2022 12:22:49 / Güncelleme: 19.07.2022 14:05:06 / Güncel
Destek için 

Görüşmeye dair ilk görüntüler, Hamaney'in ofisinden paylaşıldı.

Al Jazeera'de yer alan habere göre; görüşmede Hameney Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Türkiye'nin ve sınırlarının güvenliğini, kendi güvenliğimiz olarak görüyor, terörle mücadelede Türkiye ile işbirliği yapıyoruz. Suriye'nin kuzeyine yapılacak bir askeri operasyon kesinlikle Türkiye'nin, Suriye'nin ve bölgenin zararına olacak. Suriye'nin birliğini korumak önemli. Herhangi bir askeri eylem terörist grupların yararına olur" dedi.

Erdoğan'ın İran ziyaretine; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.

Etiketler: