Scholz ve Sisi arasında kritik 'enerji' görüşmesi!

Mısır, Almanya ile enerji tedariği konusunda çalışmaya hazır olduğu açıklaması yapıldı!

Ekleme: 19.07.2022 09:26:24 / Güncelleme: 19.07.2022 09:26:24 / Dünya
Destek için 

 

Mısır, Almanya ile enerji tedariği konusunda çalışmaya hazır olduğu açıklaması yapıldı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal sürecinin ardından Avrupa'nın ve Rusya'nın karşılıklı yaptırımları, özellikle AB'de enerji krizinin yaşanmasının yanı sıra enflasyonla karşı karşıya bıraktı. AB'nin lider ülkelerinden Almanya, enerji tedarikine alternatif arayışları çerçevesinde Mısır lideri Sisi'yi Berlin'de ağırladı. İkili, Akdeniz'deki gazın Mısır aracılığıyla Avrupa'ya iletilmesini görüştüğü açıklandı.

Almanya ve Mısır arasında enerji işbirliği!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin Avrupa'ya enerji tedariği konusunda Almanya ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Sisi, "Akdeniz'in doğusundaki gaz üretimi Mısır üzerinden Avrupa'ya teslim edilebilir ve ihraç edilebilir. Krizi azaltmak için burada bir rol oynayabilirsek, hemen yaparız." diye açıklamalarda bulundu.

Enerji krizinin uluslararası bir kriz olduğunu belirten Sisi, tedarik konusu yanında fiyatların yükselmesinin de tüm dünyayı etkilediğine dikkati çekerek, yüksek enerji fiyatlarının da Mısır halkı için bir yük olduğunu vurguladı.

Bu konuda ilgili ülkelerin koordinasyonuna ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Sisi, Mısır olarak Almanya ile çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.