26 ülkede yüz binlerce insana UMUT OLDULAR

2022 yılı kurban çalışmalarına "Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla başlayarak Türkiye ile birlikte 26 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı, bu kapsamda yüz binlerce kişiye kurban eti ulaştırdı. Yaptıkları kurban organizasyonu ile ilgili değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Kurtaran, "Ülkemizde 4 bin 287 hisse keserek 24 bin 264 aileye ulaştık. Yurt dışında da 3 bin 476 hisse keserek 17 bin 387 aileye ulaştık. Bunu yekûna vurduğumuzda yüz binlerce insana ulaştık.” ifadelerini kullandı.

Ekleme: 19.07.2022 07:00:29 / Güncelleme: 19.07.2022 07:01:02 / manşetler
Destek için 

Nizamettin Aşkın

Türkiye başta olmak üzere Asya Kıtası'nda Afganistan, Yemen, Filistin, Bangladeş, Arakan, Nepal ve Kamboçya'da Afrika Kıtası'nda da Somali, Kenya, Etiyopya, Nijer, Nijerya, Kamerun, Çad, Mali, Burkina Faso, Togo, Benin, Tanzanya gibi toplamda 26 ülkede özellikle ciddi mağduriyetin olduğu bölgelerde kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı, bu kapsamda 41.651 aileye 167 ton kurban eti dağıtarak yüzbinlerce kişiye ulaştı. Yaptıkları kurban organizasyonu ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, bu hayra ortak olan bağışçılara ve yardımın ulaştırılmasında ciddi emek sarf eden gönüllülere teşekkür etti.

26 ÜLKEDE KURBAN ORGANİZASYONU

Vakıf olarak 2022 yılında 'Kurbanınız Umut Olsun' temasıyla çalışmalara başladıklarını hatırlatan Kurtaran, "Ülkemiz başta olmak üzere yurt dışında birçok mazlum coğrafyada da kurban vekâletlerini yerine getirmek için gayret sarf ettik. Öncesinde de altyapımızı oluşturarak hayırseverlerimizden gelen kurban vekâletlerini sıhhatli bir şekilde yerine getirmeye çalıştık. Ülkemiz haricinde 25, toplamda 26 ülkede kurban faaliyeti gerçekleştirdik. Özellikle açlık ve yoklukla kavrulan Afrika ülkelerini tercih ettik ve Afrika'nın 20 ülkesinde kurban vekâletlerini yerine getirdik. Son zamanlarda açlıkla boğuşan kardeşlerimizin yaşadığı Afganistan'da ciddi manada kurban faaliyetinde bulunduk. Bununla birlikte Bangladeş ve Arakan kamplarında, Nepal, Kamboçya gibi ülkelerde, devamlı olarak gözümüzün önünde olan Filistin'deki kardeşlerimize de kurban etinin ulaşması için gayret ettik. Açlıkla boğuşan ve bir deri bir kemik kalan Yemenli kardeşlerimizi için de kurban faaliyetinde bulunduk." dedi.

"YETİM VE İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA BAYRAMLIK HEDİYE EDİLDİ"

Kurtaran, "Ülkemizde 4 bin 287 hisse keserek 24 bin 264 aileye ulaştık. Yurt dışında da 3 bin 476 hisse keserek 17 bin 387 aileye ulaştık. Bunu yekûna vurduğumuzda yüzbinlerce insana ulaştık. Yaklaşık 167 ton kurban eti gönüllülerimiz tarafından tespitli olan ailelere dağıtıldı. Yurt dışında da kırsalda olan, çadır kentlerde olanlara, yetimhanelere, medreselere kurban bağışı yapıldı. Kurban Bayramı’nda sadece kurban kesmekle yetinmeyerek yurt içi ve yurt dışında yüzlerce çocuğa bayramlık elbise hediye ettik. Birçok aileye de nakdi yardım ulaştırdık." diye konuştu.

"YARDIMLARIMIZ YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK"

Kurban döneminde çalışmalara katkı sunarak ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıran gönüllülere, vekâlet vererek bağışta bulunan hayırseverlere de teşekkür eden Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Kurban döneminde bizlere bağışlarını yapan tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel hayırlara vesile oldular. Çünkü bir yıl boyunca sofralarına et gitmeyen ailelerimiz var. Dolaplarını açtığımızda hiçbir şeyi olmayan kardeşlerimiz, yetim ailelerimiz var. Kurban döneminde bizleri yalnız bırakmayan gönüllülerimiz birçok işlerinden feragat ederek bu hayırlı işlerde öncü olarak koşmaya çalıştılar. Sevdikleriyle bayramlaşmadılar ama bir yetimin sofrasına, bir ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti götürmenin sevincini yaşatmanın gayreti içerisinde oldular. Buradan gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerine ecirlerini kat kat versin. İnşallah yıl boyunca hayırseverlerimizin destekleriyle ailelerimize gerek kırmızı gerekse de beyaz et dağıtmaya devam edeceğiz." (İLKHA)