Kurban Bayramı dönüşünde İstanbul Otogarı'nda yoğunluk

Kurban Bayramı'nı sevdikleriyle birlikte geçirmek, memleket hasreti gidermek için 9 günlük bayram tatilinde memleketlerine gidenler, tatilin son gününde İstanbul'a yeniden yoğun bir şekilde dönmeye başladı.

Ekleme: 17.07.2022 11:35:06 / Güncelleme: 17.07.2022 11:39:45 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Okulların tatil olması ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler, İstanbul'un yoğun şehir hayatından uzaklaşmak, bayramı sevdikleriyle geçirmek ve hem kurbanlarını memlekette kesmek hem de memleket hasreti gidermek için doğdukları topraklara gitmişlerdi.

Bayram öncesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yoğun bir gidişin olması sebebiyle otobüslerde yer kalmamış, firmalar ek sefer çıkarmak zorunda kalmıştı.

 

Bayram boyunca İstanbul'da özellikle trafik açısından ciddi bir rahatlama yaşanırken, tatilcilerin geri dönmesi ve yarın başlayacak olan mesai ile birlikte yeniden yoğunluk oluşması bekleniyor.

Tatilin sona ermesiyle özellikle Mardin, Batman, Diyarbakır gibi illerden yola çıkan ve sabahın erken saatlerinde Esenler Otogarı'na varan otobüslerden inen yolcular otogarda ciddi yoğunluk oluşturdu. Yolcular, memleketlerine özgü yöresel lezzetleri, meyveleri ve yiyecekleri de beraberlerinde getirmeyi ihmal etmedi.

Bayram tatilini memleketi Samsun'da geçiren Osman Kara, bayram tatilinin güzel geçtiğini, eski bayramlardaki dönüş yoğunluğunun artık yaşanmadığını ama otogarda eskisi gibi uzun süre servis beklemeye devam ettiklerini söyledi.

Bir otobüs firması yetkililerinden Cengiz Özer, İstanbul'a dönüşlerin yoğun olduğunu ancak İstanbul'da gidişlerin azaldığını ifade etti.

Kurban Bayramı'nı sevdikleriyle birlikte geçirmek için memleketi Mardin-Midyat'a giden ve tatil bitiminde iş için yeniden İstanbul'a dönen İdris Erkal, Kürtçe olarak yaptığı açıklamada, "Memleketten peynir, kavun, acur, tandır ekmeği, et ve memlekette yetişen ne varsa getirdim. Tatil güzel geçti ama memleketten ayrılmak zor geldi. Memleketimize aşığız. Buralara rızamızla olmasa da iş için gelmek zorunda kalıyoruz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler