Bakan Kasapoğlu: Hiçbir konjonktüre öğrencilerimizi kurban etmeyiz

​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üniversite mezunu gençlerin KYK borçlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası "müjde" olarak bazı açıklamalarının olacağını söyledi.

Ekleme: 17.07.2022 08:05:08 / Güncelleme: 17.07.2022 08:05:08 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir TV programına katılarak üniversite mezunu gençlerin KYK borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şu an 500 binden fazla öğrenciye burs, 1 milyondan fazla öğrenciye de kredi imkanı sağladıklarını belirten Kasapoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KYK borçlarına ilişkin  ‘faiz’ yorumunda bulunmasına tepki gösterdi.

Kasapoğlu, "Cumhurbaşkanımız da ifade etti, faize en karşı olan biziz. Bu bir faiz uygulaması değil. Açıp baksınlar, 351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu’ndaki yurt içi üretici fiyat endeksi ile ilgili bir uygulama. Rakamların bu anlamdaki istikrarın farklı durumda olması sebebiyle farkı gelişmeler oldu." dedi.

18 Temmuz Pazartesi akşamı yapılacak Kabine toplantısına işaret eden Kasapoğlu, "Hiçbir konjonktüre öğrencilerimizi kurban etmeyiz. Öğrencilerimiz ve ailelerinin ferahı için gereken adımlar, bununla ilgili her şey hazır. Kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeleri açıklayacak. Gençlerimizi fırsatçıların malzemesi halin getirmeyiz, kimseye müsaade etmeyiz." diye konuştu. (İLKHA)