Gaziantep'te 15 Temmuz programları düzenlendi

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep'te düzenlenen programda, 15 Temmuz'un darbecilere karşı kazanılmış bir zafer olduğuna vurgu yapıldı.

Ekleme: 16.07.2022 18:15:23 / Güncelleme: 16.07.2022 18:17:44 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Emperyalist ve işgalci ABD'nin desteğiyle gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 6'ncı yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Gaziantep Valiliği öncülüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ilçe belediyeler ile kentteki kurumların iş birliğiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Kutlama programına Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 15 Temmuz Gecesi yaşananları tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren Türkiye'nin ilk dijital müzesi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni il protokolü ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilerek başlandı.

Ziyaretin ardından, İstasyon Meydanı'ndan protokol ve vatandaşlar, 200 metrelik Türk Bayrağı ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde programın yapılacağı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kortej yürüyüşü yaptı.

Darbe girişiminde 251 şehit ve bütün şehitleri anmak için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas'ın gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sürdü.

O gecede Türkiye'de yaşananları anlatan sinevizyon gösterisinin ardından protokol konuşmaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'de yayınlanan hitaplarıyla sürdü.

"Darbe girişimini yapanlar 7'den 70'e bir direncin olacağını, karşı koymanın olacağını hesaplamadılar"

Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuz'un son haçlı seferi olduğunu belirterek, "Buna gerçekten gönülden inanıyorum. En önemli göstergesi baktığımızda hiçbir Avrupalı devletin o süreçte yanımızda olmaması. Normalde bir kuşun kanadı kırıldığında, bir hayvanın ayağı çamura battığında yüzlerce açıklama yapan devletlerin hiçbiri yanımızda değildi. Bunu yapanlar, bizlerden birilerini çalanlar, kiminin evladını, kiminin kardeşini, kiminin ise kendisini çalan FETÖ terör örgütü. Bu örgüt yaptıkları eylemleri inkâr ederek yalan söyler. Hiçbir FETÖ mensubunun yaptığı eylemi üstlendiği görülmez. İnkâr ve iftira üstüne kurulmuş bir terör örgütü bu. O gece her şeyi hesapladılar tek bir şeyi hesaplamadılar." ifadelerini kullandı. 

Gül, "Milletimizin ferasetini, sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetini hesaplamadılar. Buna karşı 7'den 70'e bir direncin olacağını, karşı koymanın olacağını hesaplamadılar. O gece Allah milletimizin kalbinden korkuyu alıp götürdü. 7'den 70'e herkesin ölüme seve seve gittiğini, gaziliğe ve şehitliğe seve seve gittiğini gördük ve şahit olduk. Bunun neticesinde bu aziz millet bu devletin geleceğini uçurumun kenarından almış oldu. Bundan sonra bize düşen bu bilinçle bu gece olduğu gibi unutmadan, unutturmadan sahip çıkmak, daha çok çalışmak, saflarımızı sıklaştırmak, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek. Askeriyle, polisiyle, siyasetçisiyle, TBMM ile 84 milyon bir ve beraber olduğumuzu bilerek buna sahip çıkarak daha çok çalışarak bunu bilmemiz lazım." şeklinde konuştu

Program Gaziantep İl Müftülüğünün hazırladığı program ve selalarla sürdü.

Öte yandan etkinlikler öncesi Gaziantepli şehit aileleri ve gazilere Gaziantep Valisi Davut Gül, Başkan Şahin ve protokol üyeleri tarafından ziyaretler yapıldı. 15 Temmuz şehitleri için Ulu Cami'de Mevlid okutuldu.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol üyeleri, askerî erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler