Meksika'da uyuşturucu baronunun yakalandığı operasyona katılan helikopter düştü: 14 ölü

​Meksika'da 10 yıldır aranan uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero, düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Operasyona katılan helikopterlerden birinin düşmesi sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.

Ekleme: 16.07.2022 09:30:13 / Güncelleme: 16.07.2022 09:30:13 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Meksika donanması, 1985 yılında bir ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) ajanının öldürülmesinin ardındaki ünlü uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero’nun yakalandığını açıkladı.

Meksika medyasına göre Caro Quintero, Sinaloa eyaletinin San Simon şehrinde ortak bir operasyon sırasında “Max” adlı bir arama köpeği tarafından çalılıkların arasında saklanırken yakalandı.

Meksika Donanması operasyona katılan ve 15 kişiyi taşıyan bir Blackhawk helikopterinin operasyon sırasında sahil kasabası Los Mochis yakınlarında düştüğünü duyurdu.

Açıklamada, helikopterdeki 14 kişinin öldüğü, bir kişinin ağır yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada kazanın sebebinin henüz bilinmediği, soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

ABD ajanını öldüren uyuşturucu baronu

Uyuşturucu baronu Caro Quintero, 1985 yılında ABD DEA ajanı Enrique “Kiki” Camarena’yı kaçırmak ve öldürmek suçundan 40 yıl hapis cezasını çarptırılmış ancak bir mahkeme kararıyla 28 yıl hapis yattıktan sonra 2013 yılında serbest bırakılmıştı.

Caro Quintero, 1970’lerin sonlarında Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük eroin, kokain ve esrar tedarikçilerinden biriydi. 1984’te marihuana ekimi baskınından Camarena’yı sorumlu tuttu. 1985 yılında Camarena, iddiaya göre Caro Quintero’nun emriyle Guadalajara’da kaçırıldı. İşkence görmüş cesedi bir ay sonra bulundu.

Guadalajara kartelinin eski lideri Caro Quintero, serbest kaldıktan sonra uyuşturucu sevkiyatına geri dönmüş ve kuzey Meksika sınırındaki Sonora eyaletinde kanlı bölge savaşları başlatmıştı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar