Bitlis'te 15 Temmuz etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi

​15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin 6'ncı sene-i devriyesi münasebetiyle Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te de program düzenlendi.

Ekleme: 15.07.2022 23:45:18 / Güncelleme: 15.07.2022 23:45:18 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Hüsrevpaşa Mahallesi'nde düzenlenen program Ulu Cami İmam Hatibi Muhammet Ece'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program şiirlerin okunması, sineviyon gösterimi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Toplanan kalabalığa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete seslenişi canlı dinletildi.

Milli sporcular tarafından gerçekleştirilen sancak koşusunun ardından programın yapıldığı alana gelen sporcular, sancağı Vali Oktay Çağatay'a teslim ettiler.

15 Temmuz temasıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

İlahilerle devam eden programda kalabalığa hitap eden Bitlis Valisi Oktay Çağatay, 15 Temmuz akşamında FETÖ tarafından hayata geçirilmeye çalışılan darbe girişiminin milletin vatanına, istikbal ve istiklaline olan bağlılığı ve gösterilen şanlı direniş marifetiyle püskürtüldüğünü belirtti.

Çağatay, "Milletimizin feraseti ve cesareti sayesinde o karanlık gece gündüze, hüznümüz sevince, umutsuzluğumuz büyük bir umuda dönüştü. İşte bugün o gündür. Bugün o mutluluğu hep beraber yaşamaktayız. Bugün milletimizin kendini siper ettiği, gazilerimizin canını ortaya koyduğu, şehitlerimizin canını feda ettiği gecedir. Evet o gece bu gecedir. Milletimizin kahramanlık destanını yazdığı gece, milletimizin topyekûn cepheye koştuğu gece, şehadet mertebesine erişmek için herkesin birbiriyle yarıştığı gece, işte o gece bu gecedir. Selam olsun o geceyi anlamlı kılana, selam olsun o gece bu şanlı tarihi yazana ve selam olsun o gece canını ortaya koyana." dedi.

15 Temmuz'un bir destan, yeni bir diriliş tarihi, yeni bir kıyam tarihi olduğunu vurgulayan Çağatay, "Türkiye’yi kontrol altına almak, Türkiye’ye diz çöktürtmek istediler ama olmadı. Kirli mihraklardan talimat aldılar. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmak istediler. Ülkemiz üzerinde kalleşçe fikirler ortaya koydular, harita üzerinde farklı çizimler yaptılar fakat hiçbiri tutmadı, istedikleri gibi olmadı. Her şeyi santim santim hesaplamışlardı ama bir şeyi düşünememişlerdi. Bu necip milletin asaletini düşünemediler. Bu aziz milletin bağımsızlığa olan düşkünlüklerini hesaplayamadılar. Tarihi kahramanlıklarla dolu olan bu milletin vatanına olan bağlılığını kestiremediler." ifadesini kullandı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise bugün oyunun daha büyük olduğuna dikkat çekti. Taşar, "Şimdi oyun daha büyük oynanıyor. O gün 15 Temmuz'da yapamadıklarını şimdi farklı yollarla denemeye çalışıyorlar. 15 Temmuz Türkiye'yi bölme, Türkiye'yi parçalama, Türkiye'yi yok etme hareketidir." dedi.

15 Temmuz bir darbe girişiminden ziyade ülkenin işgal girişimi olduğunu ifade eden Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise şunları kaydetti:

20 yıllık büyüyen bir Türkiye, kendi göbeğini kesen bir Türkiye, savunma sanayi, eğitim, sağlıkta büyüyen bir Türkiye, bu 20 yılda e-muhtıralarla, hendek olaylarıyla, gezi olaylarıyla bu yürüyüşü durdurmak istediler. 17-25 Aralık'tan sonra ülkenin ne kadar güçlendiğini de gördüler ve altın vuruş yapmak istediler. Bu altın vuruş tarihi de 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz'da işgal girişimine başladılar. Ordumuzun içindeki bir grup vatan haini yıllarca dini kullanarak, aslında dinle alakası olmayan FETÖ'nün beraber iş birlikçileri ile 15 Temmuz'da bu işgal girişimine başladılar.

Programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Milletvekili Cemal Taşar, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Deniz İnan, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kurum amirleri, STK ve bazı siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA) 

İlgili Galeriler