KYK faizleri silinecek mi?

Milyonlarca kişi KYK öğrenim kredisini ödemekte zorluk yaşıyor.

Ekleme: 15.07.2022 20:41:48 / Güncelleme: 15.07.2022 20:47:24 / Güncel
Destek için 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Faizli KYK borçlarını ödemeyin!" çağrısının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır." açıklamasında bulunmuştu. 

KYK Öğrenim Kredilerinin geri ödemesindeki fahiş faiz oranına binlerce kişinin sosyal medya hesabından tepki göstermesinin ardından  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'dan açıklama gelmişti. 

Kasapoğlu, ''351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil. Gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli.

–Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'yle alakalı konuları detaylıca çalıştık. Adımlarımızı atacağız, çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu kamuoyuyla paylaşacak.'' ifadelerini kullanmıştı. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul'daki Saraçhane Meydanı'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da KYK borçlarına ilişkin açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantımızdan sonra yapacağız. Biz gençlerimizi faize, enflasyona kurban etmeyiz." dedi. 

Etiketler: