İran: Nükleer müzakerelerin yeri ve zamanı yakında belirlenecek

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, nükleer müzakerelerin tekrar başlaması için görüşmelerin devam ettiğini belirterek müzakerelerin zamanı ve yerinin yakında belirleneceğini ifade etti.

Ekleme: 13.07.2022 14:45:10 / Güncelleme: 13.07.2022 15:02:41 / Dünya
Destek için 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran'a uygulanan nükleer müzakerelerle ilgili Tahran'ın tavrının açık olduğunu belirten Kenani, tarafların anlaşmazlıklarını çözmek için çok yönlü bir diplomasi sürecine ihtiyaç olduğunu söyleyerek "Müzakerelerin zamanı ve yeri yakında belirlenecektir." dedi.

Kenani, müzakerelerin karşılıklı mesaj yoluyla devam ettiğini belirterek, "ABD'nin topu İran'a atma politikası etkisiz ve faydasızdır. Mevcut durumdan ABD hükümeti sorumludur." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Temmuz'da gerçekleştireceği Tahran ziyaretine değinen Kenani, "Üç ülkenin ikili ve üçlü çerçevede iş birliği düzeyini artırma yönünde olumlu bir iradesi var, önümüzdeki günlerde olumlu bir ilişkiye tanık olacağız." değerlendirmelerinde bulundu. (İLKHA)