İstanbul'da ev ve iş yerlerini su basana yardım yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk etapta evleri su basanlara 5 bin, iş yerleri su basana 10 bin nakit elden verilecek" dedi.

Ekleme: 10.07.2022 16:15:10 / Güncelleme: 10.07.2022 16:38:43 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul'da dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağış Esenyurt'taki Haramidere'nin taşmasına neden oldu.

Taşmanın etkisiyle dere kenarındaki birçok ev ve iş yerini su bastı.

Sabah saatlerinde ilçeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, su baskını sonrası nakdi yardım yapılacağını söyledi.

Soylu "Evleri ve işyerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar. Hemen ilk etapta 5'er bin liralık evlerine su basanlara, iş yerleri su basanlara da 10'ar bin liralık bugün itibariyle bir banka şubesi açtırdık. Hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek. Allah'a hamd olsun bir can kaybımız yok önemli olan o. Bir anda yoğun bir yağmurla karşı karşıya kalındı. Burada yapılması gereken işler var, onu da büyükşehir belediyesi ile değerlendirildi ve zannediyorum yakın bir zamanda yapılıp sona erecek. Arkadaşlar hasar tespitlerini bu gece yarısına kadar yapıp bitirecekler ve vatandaşımızın burada karşı karşıya kalmış olduğu bu mağduriyette, en azından maddi mağduriyet, tabii mübarek bayram günü karşı karşıya kaldığı diğer mağduriyeti maalesef çözemeyiz ama maddi mağduriyeti çözebilmek için gerekli yardımlar destekler ortaya konulacak, geçmiş olsun." dedi. (İLKHA)