Japonya Abe’nin katiline idam istiyor!

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi Sokak ortasında katleden saldırgan için Japonya'da idam cezası verilmesi yönünde büyük bir beklenti olduğu belirtildi.

Ekleme: 10.07.2022 12:31:13 / Güncelleme: 10.07.2022 12:31:13 / Dünya
Destek için 

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi Sokak ortasında katleden saldırgan için Japonya'da idam cezası verilmesi yönünde büyük bir beklenti olduğu belirtildi.

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe geçtiğimiz cuma günü seçim konuşması yaptığı Nara şehrinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Sebep iflas mı?

Şinzo Abe’yi öldüren zanlısının annesinin iflasından sorumlu tuttuğu bir dini gruba olan yakınlığı nedeniyle Abe'ye saldırı gerçekleştirdiğini söylediği ortaya çıktı.

Cenaze töreni Salı günü!

Diğer yandan Abe'nin cenazesi ülkenin başkenti Tokyo'daki evine getirildi.

Nara'daki hastaneden dün ayrılan cenaze aracı Abe'nin naaşını Shibuya semtindeki ikametine ulaştırdı. Abe için salı günü yakınları ve ailesinin katılacağı bir cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.

İdam beklentisi!

Soruşturma sürerken bir yandan da japon halkının verilecek ceza için beklentileri de tartışma konusu.

Alman yayın organı Bild'e konuşan Japon kültürü uzmanı Dr. Takuma Melber, ülkede büyük bir idam cezası beklentisi olduğunu söyledi.

"İdamdan başka bir seçenek göremiyorum"

Ülkede en son 2021’de üç kişinin asılarak idam edildiğine dikkat çeken Malber, “Japonya’da idamı destekleyenler açıkça çoğunlukta. Ülkenin nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u idam cezasına karşıdır. Abe’yi öldüren saldırganın asılarak öldürülmesi muhtemel. Abe’nin büyük bir devlet adamı olması sebebiyle bu suça karşılık ölüm cezasının istenmesinden başka bir seçenek göremiyorum” diye konuştu.