Acil doktorundan tepki çeken sözler: Bakmıyorum!

Adana’da bir acil serviste kaydedilen görüntülerde bir doktorun hastalara “bakmıyorum” diyerek bağırdığı görüldü. Doktorun acil servisteki hastalara karşı takındığı tavır tepki çekti.

Ekleme: 09.07.2022 18:15:52 / Güncelleme: 16.07.2022 06:42:02 / Güncel
Destek için 

Konya Şehir Hastanesi’nde bir doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Olayın ardından doktorların iş bırakma eylemi yapması ve hastaları mağdur etmesi tepkilere neden olmuştu. Adana’da acil serviste kaydedilen görüntüler ise “bu kadar da olmaz” dedirtti.

DOKTORUN TAVRI VATANDAŞINTEPKİSİNİ ÇETKİ

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nde çekilen görüntülerde bir doktorun acil serviste bekleyen hastalara bakmayacağını söylemesi tepkilere neden oldu.  Videoda acil doktorunun kendileriyle ilgilenilmesini talep eden hastalara "bakmıyorum" diyerek servisi terk ettiği ve memur olduğunu ifade eden bir kişinin doktordan sicil numarasını ve ismini istediği anlar yer aldı.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama da hastaların doktoru 'tehdit' ettiği öne sürüldü. Açıklamada videonun 19 Haziran'da kaydedildiği belirtilirken doktorun kendini güvende hissetmediği için güvenlik görevlisi çağırdığı belirtildi. 

“Söz konusu video geçen 19 Haziran'da hastanenin yeşil alanında  yaşanmış olup ilgili birim kabininde yalnız olarak çalışan görevli kadın hekimin kendisine sözel olarak hakaret ve tehditte bulunulması üzerine kendisini güvende hissetmeyip güvenlik personeli refakati olmadan muayeneye devam edemeyeceğini bildirdiği görüntülerdir. Güvenlik personeli desteği ve refakat sağlandıktan sonra rutin olarak ayaktan hasta muayenesi hizmete devam etmiştir. Söz konusu videoda geçen durumun birkaç gün önce Konya'da yaşanan doktor cinayeti olayından sonra tepki olarak yaşandığı iddiaları tamamen gerçek dışıdır” denildi.