Midyat’ta Kurban Bayramı coşkusu ve heyecanı yaşandı

Mardin’in Midyat ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayram namazı için camilere akın eden Müslümanlar, hep birlikte bayram namazı kılıp, irad edilen hutbeyi dinleyerek bayrama erişmenin sevincini yaşadı.

Ekleme: 09.07.2022 09:05:14 / Güncelleme: 09.07.2022 09:18:20 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gün doğumuyla birlikte tüm cami hoparlörlerinden ‘Teşrik tekbirleri’ yükseldi. Bayram namazı için camilere akın eden yediden yetmişe Müslümanlar, merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii'ni hınca hınç doldurdu. Üç dilde okunan bayram hutbesinde, İslam ümmetinin birlik ve beraberliği konusu işlendi. Küskünlerin barışması, kurbanların kesilmesi konusunda mesajlar verildi.

Bayram namazı ve hutbenin ardından Müslümanlar selamlaşarak bayramı kutladı.

Namaz sonrası İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar ve çocuklar bayramın heyecanını dile getirdi.

Bayramın barış ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Hacı Hasan Ataş, "Bugün Kurban Bayramı. Bugün barış günü, kardeşlik günü, bütün küskünler barışacak. Bütün insanlar sarılacak. Allah kabul etsin.” dedi.

Cami cemaatinden Hacı Halil Alkol, "Bugün Kurban Bayramı. Namazımızı kılmaya geldik. Sonra gidip kurban keseceğiz. İnşallah. Mutluyuz. " diye konuştu.

Camiye gelen çocuklardan Emrullah Korkulu, “Bugün bayram. Herkes çok mutlu. Bende çok mutluyum. Camiye gelmek ve namaz kılmak çok büyük bir mutluluk. Bir hafta önceden elbiselerimi aldım. Şeker de aldık. Biz çocuklar geziyoruz çok mutluyuz. Kurban Bayramı, kardeşlik bayramıdır. Fakirlere yardım yapılıyor. Kurban Bayramı, hacıların bayramıdır. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Onlar hayır yaptıkça biz de seviniyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

video

 



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar