Gaziantepliler bayram namazı için camilere akın etti

Gaziantep’te sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için küçük-büyük herkes camilere akın etti.

Ekleme: 09.07.2022 07:55:12 / Güncelleme: 09.07.2022 07:57:21 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kurban Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Gaziantepliler, kentte bulunan tarihi camilerde bayram namazlarını eda ederek, namaz sonrası camide bayramlaştı.

Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran Müslümanlar, Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı il imamları tarafından verilen hutbeyi dinledikten sonra birlikte bayram namazını kıldı. Namazın ardından tekbirlilerle minbere çıkan cami imamları, bayramın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi.

Bayramda özellikle de dargınlıkların giderilmesi ve hasta ziyaretlerinin önemini vurgulayan imamlar okunan hutbenin ardından camiyi dolduran vatandaşlar, tekbirler eşliğinde birbirleri ile bayramlaştı. Namazdan sonra bayram hutbesini dinleyen vatandaşlar, daha sonra ellerini semaya açarak dualar etti.

Teşrik tekbirleri ile tamamlanan namazın ardından, cami çıkışında herkes birbirleriyle bayramlaşırken, bayramlaşmanın ardından vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmek için evlerine dağıldı.

Namaz sonrası Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Gaziantepliler, bayramın İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dilediler.

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek sözlerine başlayan Mehmet Bayar, “Fakirleri sevindirmek lazımdır. Kurban kesmek imkânı olan her vatandaşın üzerine vaciptir. Her şeyden önce inançlı olmak lazım. İslam aleminde huzurla yaşanmak isteniyorsa, fakirler unutulmamalıdır.” dedi.

Bayramda fakir ve muhtaçların da gözetilmesi gerektiğini ifade eden Bayar, “Muhtaçların gözetilmesi gerekiyor. Bir insanın en başta Allah’a itaat etmesi gerekiyor. Allah’a itaat eden zaten en güzel insan odur. O zaman hayatı bereketlenir. Kurban Bayramı’nda muhtaçları gözetmek gerekiyor. Onları görmemezlikten gelemeyiz. Onlar dört gözle bu bayramı bekliyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Bayramların Müslümanları birleştirmesinde bir vesile olduğunu belirten Kâmil Güneş ise, İslam aleminin vahdetine vesile olmasını ve dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanların vahdetle hareket etmesi temennisinde bulundu.

İslam alemindeki kan ve gözyaşının son bulması temennisinde bulunan İsmet Alparslan, tüm Müslümanların bayramının tebrik etti.   

Murat Doğan, Muhammed El-Hasso, Hüseyin Sardıç ise tüm Müslümanların bayramını tebrik ederek, bayramın İslam alemine barış, huzur ve saadet getirmesi temennisinde bulundular. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler