Siirt halkından "Kurban Bayram'ı Allaha yakınlaşmaktır" mesajı

Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini Türkçe, Kürtçe ve Arapça ifadelerle paylaşan Siirtliler, Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

Ekleme: 08.07.2022 18:35:13 / Güncelleme: 08.07.2022 18:35:13 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirtliler, yeni bir bayrama daha ulaşmanın sevincini yaşıyor.

Bayramın küskünlüklerin bitmesine, birlik ve beraberliklerin pekişmesine, mazlum İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını temenni eden Siirtliler, Bayramın İslam âlemine ve insanlığa huzur getirmesi duasında bulundular.

Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşmak anlamına geldiğini dile getiren Siirtliler, Allah'a yakınlaşmak için bu bayramda sevilen şeylerden Allah için fedakârlıklarda bulunması gerektiğini belirttiler.

Anne, baba ve akraba ziyaretlerinin önemine dikkat çeken Siirtliler, Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşmaya vesile olduğunu ifade ettiler.

 

Orhan Demir

Umarım bu bayram bütün güzellikleri getirir, bütün kötülükleri de arkada bırakır

Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşmak anlamını taşıdığını ifade eden Öğretmen Orhan Demir, "Kurban, sadece kan akıtmak amacıyla yapılan bir eylem değildir. İnsanların birbirine yaklaşması, birbirleriyle kucaklaşmasını sağlar. Dolayısıyla insanların sevgi, huzur içerisinde davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Yaradan'a yakınlaşmak istiyorsak önce Yaradan’ın yarattıklarına yaklaşmamız gerekiyor. Bu vesileyle bütün İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Umarım bu bayram bütün güzellikleri getirir, bütün kötülükleri de arkada bırakır." şeklinde konuştu.

 

İskender Yılmaz

 

Rabbim bu bayramın manasını idrak edip ona yakınlaşmaya vesile kılsın

Ülke ve insanlık olarak çok zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken İskender Yılmaz, "İnşallah, Rabbim bu bayramı hayırlara vesile kılar. Özellikle İslam âlemini ittihat, ittifak, bereket ve bolluğuna vesile kılar. Bu Kurban Bayramı'nda ümmete birlik ve dirlik ihsan eder. Kurbanın manasına baktığımız zaman bizi Allah'a yaklaştıran bir ibadettir. Rabbim inşallah manasını idrak edip ona yakınlaşmaya vesile eder, bu işin manevi boyutu da vardır. Rabbimiz bize bu ibadeti buyuruyor; ama temsili olarak baktığımız zaman bizim hayatımızda en çok değer verdiğimiz şeyi, yeri geldiği zaman Cenab-ı Hakk'ın yolunda onu rızası için de feda etmeyi nasip etsin."  temennisinde bulundu.

 

Kamuran Tuncay

Rabbim! Bu bayramı İslam coğrafyasındaki Müslümanların kurtuluşuna vesile kılsın

Kurban Bayramı'nın Allah'a yakınlaşmak için ve insanların birbirlerine sevgiyle bağlanmalarını vesile kılması için temennide bulunan Kamuran Tuncay, "Kurban ayı aynı zamanda Hac ayıdır. Şu saatlerde hacılar Araf'ta Rablerine yönelmiş dua etmekteler. İnşallah bizlerde bu Kurban Bayram'ını Allah'a yakın olmak için değerlendiririz. Yarın bayram namazını kılıp, kabir ziyaretini gerçekleştireceğiz. Daha sonra anne ve baba ziyareti sonrası akraba ziyaretini gerçekleştireceğiz. Tabi kurbanımızı kesip bizde Allah'a daha yakın olmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

Mesut Özbey

Kırdığımız dost ve yakınlarımız varsa Bu bayram da onların gönlünü alalım

Siirt Merkez Bayraktepe köyünden Bayram alışverişi için geldiğini belirten Mesut Özbey, "Kurban Bayram'ının vatana, millete ve devlete hayırlı olmasını diliyorum. Kurban demek Allah'a yakınlaşmak demektir. Bu nedenle bizlerde Allah'a yakınlaşmak istiyorsak akrabalarımızı ziyaret edelim. Anne ve babamızın değer ve kıymetlerini bilelim. Kırdığımız dost ve yakınlarımız varsa onların gönlünü alalım. Herkesin Kurban Bayram'ı mübarek olsun." diye konuştu.

 

Bedrettin Pelen

Çocuklarımız güzel adetlerimizi unutmamalı

Kurban Bayramı temennilerini Arapça dilinde ifade eden Bedrettin Pelen, "Rabbim Kurban Bayram’ını bize hayırlı kılsın, çocuklarımız güzel adetlerimizi unutmamalı, bayram namazından çıktıktan sonra mutlaka anne ve babasını ellerini öpsünler. Daha sonra kabir ziyareti yaparak, kurbanlarını da kesmeyi ihmal etmesinler. Daha sonra yakın veya köyde bulunan akrabaları ziyaret etsinler. Kurban da önemli bir ibadettir Hazreti İbrahim'in teslimiyetine karşılık Allah'ın bir ikramıdır. Kimse 'bizler Şafii mezhebindeniz her sene kesemeyiz.' demesinler." dedi.

Bayram ile ilgili duygularını Kürtçe dile getiren Musa Gündüz ise İslam'ın emrettiği gibi yakın eş, dost ve akrabaların ziyaret edilmesi gerektiğini belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler