Halk arife gününde mezarlıkların yolunu tuttu

Batman'da Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklara akın eden halk, mezar başlarında yakınları için dua etti.

Ekleme: 08.07.2022 17:45:13 / Güncelleme: 08.07.2022 17:45:13 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sıcak havaya rağmen Batman'daki mezarlıklar, Kurban Bayramı arifesinde gün boyunca yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla dolup taştı.

Hava sıcaklılarının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Batman'da, arife günü kabristan ziyaretinde ölülerine Kur'an'ı Kerim ve dua okumak isteyen Batmanlılar, kabristanlara akın etti.

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, ziyarette kabirlerinin bakımını yaparak, mezar taşlarına su döktü. Yakınlarının yokluğunu bayramlarda daha fazla hisseden vatandaşlar, medfun bulunan yakınlarının mezarı başında hüzünlü birkaç saat geçirdi.

Ölülerine dua eden vatandaşlar, daha sonra yanlarında getirdikleri bisküvi ve şekerleri çocuklara dağıttı.

 

Müslüm Keskin

"Kabristana her geldiğimizde ölümü ve hakikati hatırlıyoruz"

Annesinin ve akrabalarının mezarını ziyaret ettiğini belirten Müslüm Keskin, "Bugün günlerden arife… Annemin ve ölülerimizin mezarını ziyarete geldim, yarın sabahta inşallah geleceğim. Mezarlıkta ölülerimize dua, Yasin ve Fatihalar okuyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla onları unutmamaya çalışıyoruz. Kabristana her geldiğimizde ölümü ve hakikati hatırlıyoruz. Elimizden geldiğince sık sık kabristan ziyaretini ihmal etmemeliyiz." ifadelerini kullandı.

 Süleyman Özbey

"Ölüm bir hakikattir ve bir gün bizlerde öleceğiz"

Eşi ve çocuklarıyla beraber babasının mezarını ziyaret etmeye geldiğini belirten bir diğer vatandaş Süleyman Özbey, "Babamın mezarına eşim ve çocuklarımla beraber geldik. Yasin ve Fatihalar okuduk. Bayram ve arife günlerinde kabristana gelmemiz lazım; çünkü bu günlerde bütün ölülerimiz bizi bekliyor. Ölüm bir hakikattir ve bir gün bizlerde öleceğiz. Bütün Müslümanlara tavsiyem herkes yakınlarının mezarını ziyaret etsin. İnsan mezarlığa gelince ölümü hatırlıyor." dedi.

 

Çiğdem Birer

"Ölüleri ziyaret etmek Peygamber efendimizin sünnetidir"

Çiğdem Birer ise kabristan ziyareti ile ilgili şunları söyledi: "Ankara'dan Batman'a babamın mezarını ziyarete geldim. Bugün arife olduğu için ilk buraya geldim. Babamı 9 ay önce Coronavirus hastalığından dolayı kaybettik. Ölüleri ziyaret etmek hem hayırdır hem de Peygamber Efendimizin sünnetidir. Allah bütün ölmüşlere rahmet eylesin." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar