Malatya’da kayısı hasadı zamanı

Malatya Valisi Hulusi Şahin, tarımın ayakta tutulması durumunda bu coğrafyanın sadece Türkiye'yi dünyayı doyurabileceğini söyledi.

Ekleme: 08.07.2022 01:20:13 / Güncelleme: 08.07.2022 01:20:13 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Dünyanın kayısı başkenti olarak bilinen ve dünyanın yüzde 80 kuru kayısı ihtiyacının karşılandığı Malatya'da hasat sezonuna başlandı. Malatya Ticaret Borsası tarafından Yeşilyurt İlçesi Kendirli mahallesinde İl protokolünün katılımıyla kayısı hasat günü düzenlendi.

Yapılan hasadın ardından açıklamada bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu yıl 100 bin ton ihracat ve 500 milyon dolar gelir hedefini yakalamak istediklerini söyledi.

Vali Şahin ise tarımın ayakta tutulduğu takdirde bu coğrafyanın değil Türkiye’yi dünyayı doyurabileceğine dikkat çekerek, toprağa yeterince ilginin gösterildiği takdirde karşılığını mutlaka vereceğini söyledi.

“Bu yıl 100 bin ton ihracat ve 500 milyon dolar gelir hedefini yakalamak istiyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Bugün Sayın valimizin başkanlığında dünya kayısı başkenti Malatya’da 2022-2023 yılı hasat dönemimiz başladı. Üretici bir arkadaşımızın bahçesinde işçi arkadaşlarımızı ziyaret tedip ilk hasadı birlikte yaparak hasat dönemimizi başlatmış olduk. Bizleri kırmayarak bizlerle birlikte hasata katılan sayın valimize ve bizi bahçesinde ağırlayan üreticimiz Erhan Almendi’ye çok teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah (Celle Celaluhu) hayırlı bir hasat ve hayırlı bir kazanç nasip etsin. İnşallah bu yıl 100 bin ton ihracat ve 500 milyon dolar gelir hedefimizi sayın valimizin önderliğinde yakalama fırsatını bulmak istiyoruz.” dedi.

“Kayısı Türkiye ekonomisine de çok ciddi katkıları var”

Kayısının Türkiye’nin ve malatya’nın altın ürünü olduğuna dikkat çeken Vali Hulusi Şahin ise “En baştan sofralara kadar gelen sürecinde büyük bir mutluluk büyük bir keyif. Biraz önce borsa başkanımızın da ifade ettiği gibi kayısı çok büyük bir ekonomik getiri söz konusu. 400 milyon dolarlardan bahsediliyor İnşallah 500 milyon dolarlara da ulaşacağız. Kayısı sadece Malatya ekonomisini ayakta tutmuyor Türkiye ekonomisine de çok ciddi katkıları var ama zahmetli bir ürün. Çiftçimiz gerçekten emek sarf ediyor. Çünkü emeksiz ekmek yok. Çiftçimizin bu emeğinin karşılığını alması da bizim en büyük isteğimiz.” ifadelerini kullandı.

Şahin, “Her zaman söylediğimiz gibi; çiftçi gülerse tüm Türkiye güler. Çiftçinin güldüğü yerde sıkıntı olmaz, ekonomik kriz olmaz çünkü reel sektör tarım toprak her şeyin esası ve başıdır. O yüzden tarımımızı ayakta tutarsak Türkiye’yi doyururuz. Hatta bu coğrafya sadece Türkiye’yi değil, dünyayı bile doyurur. Yeter ki toprağa yeteri kadar ilgi gösterelim. Toprağa ilgi gösterirsek o karşılığını mutlaka verecektir.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler