İstanbul’da "Tercihim Geleceğim" kampanyası tanıtıldı

LGS'de 500 tam puan alan öğrenciler ÖNDER İmam Hatipliler Derneği organizasyonunda buluştu. Programda konuşan ÖNDER Başkanı Abdullah Ceylan, "Tercihim Geleceğim" sloganıyla başlatılan kampanya ile gençleri imam hatip okullarına davet etti.

Ekleme: 07.07.2022 15:35:15 / Güncelleme: 07.07.2022 15:35:15 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak birinci olan ve yüksek derecelere imza atan öğrenciler, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği organizasyonunda bir araya geldi.

ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri, eğitimciler, gençler ve ailelerinin katıldığı programda Tercihim Geleceğim isimli kampanya hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Düzenlenen programa Beyoğlu Anadolu İHL, İTO Marmara Anadolu İHL, Sivas Zeki Hayran Hafız İHO, Ataşehir Şehit Akın Sertçelik İHO, Beşiktaş Dikilitaş Mehmetçik İHO, Tuzla Güzide Muzafferda Pulur İHO, Pendik Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İHL’den derece alan gençler iştirak etti.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan, İmam Hatip okullarını başarılarını anlatarak, tercih yapacaklara İmam Hatip okullarını ziyaret etmeden tercih yapmamaları tavsiyesinde bulundu.

"71 yıl önce bu coğrafyada filizlenen bu tohumun kocaman bir çınara dönüştüğünü görüyoruz"

Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, bugün kendileri için çok mutlu, çok keyifli bir gün olduğunu belirterek, "Öğrenci arkadaşlarımız için de daha mutlu, daha heyecanlı bir gün. Onlar bu mücadeleyi verdiler, 4 yıl boyunca bu sınava hazırlandılar. Hem sizlerin başarısını takdir ediyor hem de bundan 71 yıl önce bu coğrafyada filizlenen bu tohumun kocaman bir çınara dönüştüğünü görüyoruz. İmam hatip okullarında okuyan öğrencilerin hem

LGS hem YKS hem de hayatları boyunca büyük başarılara imza attığına şahitlik ediyoruz. Bugün Türkiye’nin en gözde öğrencileriyle birlikteyiz. Huzurunuzda tebrik ediyoruz. Başarılarınız daim olsun, yapacağınız tercihlerle bu başarıları taçlandıracağınızı görüyorum" dedi.

"İmam hatipleri tercih edenler için çift kanatlı bir gelecek vadediyoruz"

Tercihim Geleceğim sloganıyla imam hatip okullarını anlattıkları ve başarılarını dile getirdikleri bir çalışmanın startını verdiklerini aktaran Ceylan, "Bugün onlarca tercihten bir tanesi ve en anlamlısı lise tercihini konuşuyoruz. Bugün iyi bir lise tercih etmek iyi bir üniversite, iyi bir kariyer, iyi bir gelecek anlamı taşıyacak fakat bunlar artık tek başına bir bütünü oluşturmaya yetmiyor. Bugün imam hatipleri tercih edenler için çift kanatlı bir gelecek vadediyoruz. İmam hatip okullarımız bu misyonla, bu ruh üzerine inşa edildi ve kuruldu. Bugün o ruhu en kuvvetli bir şekilde sahada yansıtmaya ve bunun mücadelesini vermeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

"İmam Hatip okullarımız artık rüştünü ispatlamıştır"

İmam hatip okullarının program çeşitliği ile gençlere ciddi bir alan açtığına dikkati çeken Ceylan, “Maalesef sahada okullarımıza dair üretilen bütün olumsuz tezviratlara, algılara rağmen İmam Hatipteki genç kardeşlerimiz yerli ve milli duruşu sergileyen ve ülkemizin geleceği için ter döken gençler olarak karşımızda duruyorlar. Sadece LGS'de 12 tane 500 tam puan alan kardeşimiz ve sayıları bine yakın olan yüzde 1'lik dilimdeki genç kardeşimiz bu başarının altına imza attılar. YKS başarında da İmam Hatip okullarımız artık rüştünü ispatlamış ve kimsenin İmam Hatip okullarından başarı çıkmaz diyemeyeceği bir durumdayız. 2012 yılında 4+4+4 sistemiyle ortaokullarımız açıldı, yılardan beri süre gelen kat sayı zulmü ortadan kaldırıldı. Proje okullarımızın açılmasıyla birlikte sahada güçlü ve nitelikli İmam Hatip okullarımız tekrardan 28 Şubat öncesindeki gibi güçlü formatlarıyla sahada yerini aldılar. Bayramdan sonra açıklanacak YKS 2022 ile İmam Hatip okullarımızın yükselen grafiklerine bir kez daha şahitlik edeceğiz. Geçen sene 2,7 milyon öğrencini girdiği üniversite sınavında ilk 100'de 42 İmam Hatip'li genç kardeşimiz vardı. İlk binde 387 genç kardeşimiz başarının altına imza atmışlardı.” diye belirtti.

İmam Hatip okullarında 9 dilde eğitim veriliyor

İmam Hatip okullarının şu an sahada 9 ayrı dilde eğitim veren tek okul olarak karşımıza çıkıyor şeklinde konuşmasını sürdüren Ceylan, "İngilizce ve Arapça eğitim veren okullarımız var dersem bunu hepimiz biliyoruz fakat bunların dışında Arapça ve İngilizcenin yanında Japonca, Çince, İspanyolca, Rusça, Farsça, Fransızca, Almanca eğitim veren okullarıdır. Bu yıl 10'uncu yabancı dil İtalyanca da olarak imam hatip okullarımızda açılacak ve inşallah İmam Hatip okullarımız Türkiye'nin geleceği adına söz sahibi olacak gençleri yetiştirmeye devam edecek." şeklinde konuştu.

Hafızlık proje okullarının da program çeşitliliği içinde olduğunu belirten Ceylan, “Bugün Türkiye'de İmam Hatip okullarında okuyan, örgün eğitimle birlikte hafızlığını devam ettiren 18 bin genç kardeşimiz var. Ortaokulda hafızlıklarını yapıyor, okula ara vermeden liseye devam ediyorlar. Örgün eğitimle birlikte hafızlık projemizde Türkiye genelinde çok başarıya ulaştı. LGS birincimiz olan Reyyan da hem hafız ve hem Türkiye şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Hafızlık proje okullarıyla sahada güçlü bir şekilde nitelikli gençleri yetiştirmeye devam ediyor." dedi.

"Lise tercihlerinizi yaparken imam hatip okullarımızı ziyaret etmeden, kesinlikle lise tercihi yapmayın"

Çok çeşitli programları barındıran imam hatip okullarının kapılarının tüm gençlere açık olduğunu kaydeden Ceylan, "Kardeşlerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize şunu söylüyoruz; kıymetli kardeşlerim, lise tercihlerinizi yaparken imam hatip okullarımızı ziyaret etmeden, okul müdürlerimizle konuşmadan, okul iklimi ve atmosferini görmeden kesinlikle lise tercihi yapmayın. Okullarımız dört duvardan ibaret değil. İmam hatip okullarımız kurulduğu ilk günden beri bir ruhu ve kimliği olan, çift kanatlı gençler yetiştirmek üzere kurulan okullar. Dertli öğretmen ve idareci kadrolarıyla hepimize bir aile ortamı sunuyor. Tüm gençlerimizi 'tercihim geleceğim' diyerek tercih yapmadan önce imam hatip okullarımıza davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şampiyon gençlerden arkadaşlarına tavsiyeler

Programda başarılı gençler de çalışmalarını ve sınavda nasıl başarı kazandıklarını anlattı. LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Sivas Zeki Hayran Hafız İHO öğrencisi hafız

Reyyan Duman, "Hafızlık yaparken masanın başında çalışmak çok uzun sürüyordu. Sınavlara hazırlanırken de öyle çalıştım. Hafızlık bana bir disiplin kazandırdı. Aynı disiplini sınavda da uyguladım” dedi.

Diğer Türkiye birincisi Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İHL öğrencisi Abdullah Tarık Gümüş, "Ben sınava hazırlanırken çok sıkı çalıştım. En önemlisi dersi derste dinliyordum. Allah nasip etti başardık. Çok mutluyum" sözleriyle düşüncelerini aktardı.

Beyoğlu Anadolu İHL öğrencisi Mehmet Melih Çilek, düzenli çalıştığını ve yapamadığı sorulardan sonra konu tekrarı yaptığını aktardı.

İTO Marmara İHO’dan Selman Demirci, sınava girecek kardeşlerine "Çok çalıştım diye düşünmesinler ve ara vermesinler" tavsiyesinde bulundu.

Hafızlığını imam hatipte yaptığını aktaran Selman, hafızlık sonrasında 7. sınıfta sınava çalışmaya başladığını kaydetti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar