Rusya, mahkumları cepheye gönderiyor!

Rusya’nın Ukrayna işgali beşinci ayında da devam ediyor.  Ukrayna’nın açıkladığı Rus asker kayıplarının ardından Rusya başka bir askeri güç oluşturdu.

Ekleme: 07.07.2022 09:52:50 / Güncelleme: 07.07.2022 09:52:50 / Dünya
Destek için 

Rusya’nın Ukrayna işgali beşinci ayında da devam ediyor.  Ukrayna’nın açıkladığı Rus asker kayıplarının ardından Rusya başka bir askeri güç oluşturdu.

Mahkumlar savaş alanlarına gönderilecek!

Rusya’nın hapishanedeki mahkumları af ve yaklaşık 3 bin 100 dolar karşılığında Ukrayna'daki cephelere gönderme kararı aldığı iddia edildi. Binlerce insanın hayatını kaybettiği savaş sürerken, Rusya cephesiyle ilgili dikkat çeken bu gelişme tartışılmaya devam ediyor.

Özgürlüğün bedeli 6 ay savaşmak!

Rusya’nın St. Petersburg hapishanelerindeki mahkumların aktif olarak işe alındığı belirtilirken, altı ay sonra canlı geri dönmeleri halinde cezalarının iptal edileceği belirtildi.

Mahkumlar ön saflarda yer alacak!

Dailymail’ın haberinde hükümlülere, Ukrayna'da 'Nazileri' avlamak için ön saflarda yer alacaklarının söylendiği aktarıldı.

Haberde, önceki dönemlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yönetilen FSB güvenlik servisinin de olaya karıştığı vurgulandı.

Daha önce bu uygulamayı Sovyetler Birliği de yapmıştı!

Öte yandan Rusya'nın bu taktiği Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda ülkede bulunan mahkumları cepheye göndermesini akıllara getirdi. Bu taktiğin Sovyetler Birliği tarafından savaşın kazanılmasında önemli bir etkisi olduğu biliniyor.