Malezya Başbakanı Yakup, Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'e gelen Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakup'un ikili ilişkileri geliştirmek ve ekonomik bağları güçlendirmek üzere görüşmeler yapması bekleniyor.

Ekleme: 06.07.2022 16:20:16 / Güncelleme: 06.07.2022 16:27:32 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Başbakan Yakup'un 4 günlük Türkiye ziyaretindeki ilk durağı, Malezya Havalimanları Holding'in (MAHB) işletmeciliğini yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı oldu.

Malezya Başbakanı Yakup, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari bağları güçlendirmek amacıyla temaslarda bulunacak. Yakup'un 4 gün sürecek resmi ziyareti sırasında Türkiye'nin savunma ve havacılık alanındaki şirketlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 gibi çok taraflı platformlarda iş birliği içerisinde olan Türkiye ile Malezya arasında 1 Ağustos 2015'te yürürlüğe giren İkili Serbest Ticaret Anlaşması, Türkiye'nin ASEAN üyesi bir devletle yaptığı ilk serbest ticaret anlaşması olma özelliğini de taşıyor.

Malezya Başbakanı Yakup'un Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından Malezya ve Türkiye heyetleri arasındaki toplantıya katılması, ikili ilişkileri ve ekonomik bağları güçlendirmek üzere görüşmeler yapması planlanıyor. (İLKHA)