Kılıçdaroğlu Balyozu savundu, 28 şubatı es geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Balyoz davası" sanıklarından emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u ziyaretine ilişkin, "Bu defter kapanmış bir defter değildir. Kendisinin ve ailesinin uğradığı mağduriyetin, haksızlığın telafi edilmesi lazım. Devletin bunlarla helalleşmesi lazım. İktidarımızda bu ve benzeri ailelerle, haksızlığa uğramış ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldim." dedi.

Ekleme: 06.07.2022 12:47:36 / Güncelleme: 06.07.2022 13:06:08 / Güncel
Destek için 

Kılıçdaroğlu, Balyoz davası sanıklarından emekli Tümamiral Deniz Kutluk'u evinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, askerlerin geçmişte kumpas kurularak mağdur edildiğini, uzun süre hapiste tutulduğunu, evlerinin basıldığını ve ellerine kelepçe takıldığını iddia ederek, "Daha sonra şu veya bu şekliyle hapisten çıktılar ama onlara yapılan haksızlıkların bir şekliyle telafi edilmesi lazım. Benim 'helalleşme' dediğim budur. Devletin onlarla helalleşmesi lazım." diye konuştu.

Kutluk'un da bunlardan birisi olduğunu, evinin basıldığını, eşi ve çocuklarının mağdur edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bugün 3 veya 5 kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız. Bu defter kapanmış bir defter değildir. Kendisinin ve ailesinin uğradığı mağduriyetin, haksızlığın telafi edilmesi lazım. Devletin bunlarla helalleşmesi lazım. İktidarımızda bu ve benzeri ailelerle, haksızlığa uğramış ailelerle nasıl helalleşeceğimizi anlatmaya geldim."

Kılıçdaroğlu'nun, 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili hiç bir açıklama yapmaması ise dikkat çekti.