Bekir Bozdağ'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması!

Adalet Bakanı Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'dan iadelere ilişkin, "Talep yazılarımızı Dışişleri Bakanlığımıza ilettik" dedi.

Ekleme: 06.07.2022 12:36:23 / Güncelleme: 06.07.2022 14:19:37 / Güncel
Destek için 

Bekir Bozdağ, "Taleplerimizi büyükelçiler ve dışişleri üzerinden takip edeceğiz. Gönderdiğimiz dosyalarda somut deliller var" dedi.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

NATO, üyelik için Finlandiya ve İsveç'in müracaatı üzerine Finlandiya ve İsveç’te ki teröristlerin iadesi ve bu iki ülkenin terör örgütlerine verdiği destek, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gündeme getirildi, Türkiye'nin terörle mücadelesine desteğin önemli olduğu ifade edildi. Bir yandan İsveç ve Finlandiya “Güvenlik kaygılarım var, o yüzden NATO'ya üye olmak istiyorum” derken, öte yandan kaygının ötesinde terörle etkin bir mücadele eden Türkiye var. Somut net bir şekilde yapılan mücadele var ve bu mücadelede terör örgütlerine aleni destek veren İsveç var ve aynı şekilde Finlandiya var. Türkiye bugüne kadar Finlandiya’dan ve İsveç'ten hem PKK, hem FETÖ, hem DHKP-C ve başkaca terör örgütleri ile ilgili mahkemelerimizin verdiği kararlar çerçevesinde iade taleplerinde bulunmuş. Ancak bugüne kadar bizim bu taleplerimizin hiçbirisine olumlu bir cevap verilmemişti."

SAVCI VE HAKİM ALIMI

 1.500 hakim ve savcı adayının sınavı 26-27 Kasım 2022'de gerçekleşecek.