Mazlum-Der Malatya Şube Başkanı Anıl: Gizli bir el Başbağlar Katliamını unutturma çabasındadır

Başbağlar Katliamının katillerinin, olaydan sonra yakalandığı ama daha sonra derin güçlerin talimatıyla salıverildiğine dikkat çeken Mazlum-Der Malatya Şube Başkanı Bahattin Anıl, bunun insanları derinden yaralamaya devam ettiğini söyledi.

Ekleme: 04.07.2022 14:25:13 / Güncelleme: 04.07.2022 14:36:46 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

05 Temmuz 1993 yılında, Erzincan’ın Başbağlar köyüne akşam gelen eli silahlı katiller 29 kişiyi kurşunlayarak 4 kişiyi de yakarak toplam 33 masum insanı katletmesinin üzerinden 29 yıl geçti. Masum insanları katleden eli kanlı katillerin “Sivas’ın intikamı alındı” diyerek oradan uzaklaşmaları ve üzerinden geçen bunca seneye rağmen asıl tetikçi ve azmettiricilerinin bulunamayıp cezalarını çekmemesi ise gönülleri kanatmaya devam ediyor.

Başbağlar Katliamının 29’uncu yıl dönümü münasebetiyle açıklamada bulunan Mazlum-Der Malatya Şube Başkanı Bahattin Anıl, sanki birilerinin Başbağlar katliamını unutturma çabasında olduğuna dikkat çekerek, katliamın asıl tetikçi ve azmettiricilerinin bir an evvel bulunmaları ve cezalarını çekmelerinin insan vicdanını rahatlatması bakımından önemli olduğunu söyledi.      

Mazlum-Der Malatya Şube Başkanı Bahattin Anıl

Anıl, “Erzincan’ın Başbağlar köyüne akşam karanlığında gelen eli silahlı katiller 29 kişiyi kurşunlayarak 4 kişiyi de yakarak toplam 33 masum insanları katletmiş, ‘Sivas’ın intikamı alındı’ diyerek oradan uzaklaşmışlardır. Mezhep çatışması hedefleyen güçlerin provokasyonu olduğu belli olan bu olay, Sivas olaylarının tamamlayıcı diğer ayağı gibi halen durmaktadır. 1993 yılı karanlık bir yıldı, bu olay da halen karanlıkta kalmaya devam ediyor. Başbağlar Katliamının katilleri, olaydan sonra yakalanmış ama daha sonra derin güçlerin talimatıyla salıverilmiş, bu durum da insanları derinden yaralamış ve yaralamaya da devam ediyor. Son yıllarda katillerin bulunup Adalete teslim edilip yargılanması noktasında büyük bir beklenti olsa da hiçbir şekilde sağlıklı bir şekilde konu ele alınıp üzerine gidilmemiştir. Sanki gizli bir el bunu engelleme ve unutturma çabasındadır. Ama bizler unutturmayacağız.” dedi.

Mazlum-Der olarak Başbağlar Katliamının asıl tetikçi ve azmettiricilerinin bir an evvel bulunması insan vicdanını rahatlatması bakımından önemli olduğunu belirten Anıl, “Katillerin bulunup adalete teslim edilmesi ve en ağır cezayı almaları bir nebze incinen gönülleri rahatlatacaktır.” diye kaydetti. (İLKHA)