Müslüman örgütler İslam düşmanlığı ile mücadele kampanyası başlattı

Malezya merkezli bir dizi Müslüman kuruluş, dünyada İslam düşmanlığı ile mücadele için bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı, belirli çevrelerin Müslümanlara karşı nefret suçlarını ve mikro saldırganlıkları küresel çapta yaymak ve teşvik etmek için ince ve aleni bir çaba eğilimini ele almaktır.

Ekleme: 04.07.2022 09:02:14 / Güncelleme: 04.07.2022 09:02:14 / Dünya
Destek için 

Riyad Makaev/Dış Haberler

Malezya’daki İslami kuruluşların yaptığı ortak açıklamada, “İslam'ın ve Müslümanların belirli ülkelerde hedef alınmasından dolayı toplumsal çatışmalara ve uzun süreli çatışmalara yol açmasından derin endişe duyuyoruz. İslam'a ve Müslümanlara yönelik önyargılar, İslam'a karşı şüpheci bir tavır benimseme eğiliminde olan bazı hükümetler bile yaygındır.” denildi.

“İSLAM DÜŞMANLIĞI ZEMİN KAZANIYOR”

Açıklamanın devamında, “Özellikle Batı tarafından, İslam'a ve Müslümanlara karşı olumsuz bir anlatı oluşturmak için kasıtlı bir kampanyanın tehlikesinin farkındayız. 2015 yılında Birleşik Krallık'ta İslam düşmanlığı yüzde 200 arttığı ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Müslüman karşıtı saldırıların yüzde 78 oranında arttığı bildiriliyor. İslam düşmanlığı, "İslam'a karşı asılsız düşmanlık" olarak tanımlanmaktadır. Buna "Müslüman bireylere ve topluluklara karşı haksız ayrımcılık" ve Müslümanların siyasi ve sosyal işlerden dışlanması dahildir. İslam düşmanlığı zemin kazanıyor. İslam'ı bir tehdit olarak suçlamak, İslam'ı modern Batı medeniyetine karşı çetin bir meydan okuma olarak algılayan ülkelerde derinden kullanılmaktadır.” denildi.

“MÜSLÜMANLARA KARŞI NEFRET SUÇLARI HAKİM”

Batılı olmayan ülkelerin de İslam düşmanlığını körüklediğine değinilen açıklamada, “Çin, Myanmar, Hindistan ve Sri Lanka gibi Batılı olmayan ülkeler, dini bir arada yaşamama ve İslam ile uyumsuz ilişkiler ideolojisinin tuzağına düşerken, aşırı milliyetçi gruplar, İslam'ın varlığını reddetmenin, İslam'ın varlığını reddetmekle ulusal çıkarları korumak aynı anlama geldiği önermesinden yararlanıyor. İslam düşmanlığı ve yabancı düşmanlığı ön plana çıkıyor ve Müslümanlara karşı nefret suçları hakim. 15 Mart'ı” Uluslararası İslam Düşmanlığı ile Mücadele Günü” olarak ilan eden bir kararı kabul eden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na yansıdı. İslamofobik tehdidin tanınması BMGK tarafından oybirliğiyle kabul edildi.” denildi.

İSLAM DÜŞMANLIĞININ TEMELİ HAÇLI SEFERLERİNE DAYANIYOR!

Son olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İslam düşmanlığı ve onun olumsuz eğilimlerini ele almak için uygun önlem ve politikalarla mücadele etmek için etkili bir strateji tasarlama ihtiyacını tam olarak destekliyoruz. Dünya çapında Müslümanlara ve Müslüman topluluklara karşı artan şiddet eylemlerine karşı küresel bir eyleme acilen ihtiyaç vardır. İslam düşmanlığının Batı'daki Haçlı Seferleri dönemine uzanan derin tarihsel köklerinin farkındayız. Batı bilinci hâlâ Müslümanların ve İslam'ın bir tehdit imajıyla algıladıklarını biliyoruz. Malezya hükümetini, İslam'a yönelik olumsuz önyargıları ve algıları körükleyen İslam düşmanlığı eğilimi ciddi şekilde incelemeye çağırıyoruz.”

Mohd Azmi Abdülhamid

Malezya İslami Örgütler Danışma Konseyi Başkanı

Datuk Seri Ahmed Awang

 

İslam'ı Savunmada Dünya Mescidi İttifakı Başkanı

Datuk Wira Abdul Ghani Samsudin

Asya Ulema Meclisi Sekreterliği Başkanı