Yeniden Refah Partisi Bitlis 2. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Partisinin Bitlis 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk, bir kısım medyanın kendilerini görmezden geldiğini belirtti.

Ekleme: 03.07.2022 16:35:11 / Güncelleme: 03.07.2022 16:53:26 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Yeniden Refah Partisi Bitlis 2. Olağan Kongresi, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan üyelerinin seçilmesinin ardından, kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut il başkanı Ayhan Uslu, bundan sonrada çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

 

Bitlis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede partililere seslenen Öztürk, hükümetin yaptığı güzel icraatları olduğu gibi yanlışlarının olduğunu söyledi.

Öztürk, "İmam hatipleri, Kur'an kursları açtılar, yollar, köprüler, otoparklar, havaalanları yaptılar.  Üniversite sayılarını artırdılar. 13 tane şehir hastanesini yaptılar. Bunlar hizmet. Askeri vesayeti kaldırdılar. Sakal serbest, kamuda başörtü, çarşaf serbest, sokakta sarıkla gezilebilir. Umre ve hac yolları açık. Bunlar güzel icraatlar. İster bunu Cumhuriyet Halk Partisi lideri yapsın, ister milliyetçi bir parti yapsın, ister muhafazakar bir parti yapsın. Bunlar doğru ve güzel hizmetler. Ama öbür tarafta, 18 yıldır 30 bin kişi bu memlekette intihar etmiş. Savaşlarda bu kadar zayiat verilmiyor. 120 tane cezaevi yapılmış hepsi dolu, müşterisi hazır. 100 tane daha yapıp açılışını yapsanız, müşterisi hazır. Ne kadar hastane yaparsanız yapın müşterisi hazır." dedi.

Konuşmasının devamında artan boşanma vakarına da değinen Öztürk, "Ailede huzur kalmamış. Ekonomik sıkıntılar olunca, suç oranı artıyor, huzursuzluk artıyor, aileler dağılıyor. Uyuşturucu kullanma oranı artmış, kullanma yaşı 4-5'inci sınıflara kadar düşmüş. Fuhuş, yüzde 600 oranında artmış. İçki fabrikası 3'ten 24'e çıkarılmış. Bu memlekette yıllık Keban Barajı kadar içki tüketiliyor." diyerek hükümetin politikalarını eleştirdi.  

Yeniden Refah Partisi Bitlis 2. Olağan Kongresi’ne Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk'ün yanı sıra teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kongrenin sonunda tek listeyle girilen seçimde, mevcut başkan Ayhan Uslu güven tazeleyerek, Yeniden Refah parti Bitlis İl Başkanlığına seçildi. (İLKHA)