Güle Oynaya KUR’AN ÖĞRENİYORLAR

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte başlayan yaz Kur'an kursları büyük bir ilgi görüyor. Türkiye genelinde milyonlarca çocuk, Kur’an okumayı öğrenmek başta olmak üzere; namaz kılmayı, namaz süre ve dualarını, dini bilgileri, görgü kuralları gibi dersleri en yoğun şekilde camilerde öğreniyorlar. Yapılan etkinliklerle daha cazip hale getirilen yaz Kur'an kurslarında çocuklar, güle oynaya Kur’an-ı Kerim’i öğreniyorlar. Yaz Kur’an kursları ile ilgili gazetemize konuşan Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, anne babalara seslenerek; “Çocuklarımızın dünya ve ahiret saadetleri için onları en güzel erdemlerin kaynağı olan yüce kitabımızla buluşturmalı, namazı ve camileri onlara sevdirmeliyiz.” dedi.

Ekleme: 03.07.2022 05:46:37 / Güncelleme: 03.07.2022 05:47:02 / manşetler
Destek için 

Gaziantep'teki tüm camiler ile Kur'an kurslarında, yaz Kur'an kursları büyük bir coşku ile başladı. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Gaziantep'te, il ve ilçe müftülükleri tarafından yaz Kur'an kursları, düzenlenen törenlerle başlarken çocuklar ve gençler, kurslara büyük bir ilgi gösterdi. Kursta Kur’an-ı Kerim dersi haricinde öğrencilere sosyal aktivitelerin de yaptırıldığını söyleyen Ulu Camii İmam Hatibi Abdullah Oktay, herkesin çocuğunu bu yaz tatilinde camilere ve Kur'an kurslarına göndermelerini istedi. Çocukların Yaz Kur’an Kursunda daha da geliştiklerini ifade eden Oktay, “Bu, yıl içerisinde 1 senelik okul hayatında 72 saatken biz 8 haftada 130 saat olarak çocuklara eğitim veriyoruz.” dedi.

“NESLİN İHYASI YENİ NESLİN EĞİTİMİYLE MÜMKÜNDÜR”

Yaz Kur'an kurslarının yaygın eğitim alanında bir faaliyet olduğunu ifade eden Oktay, “Türkiye’nin tüm illerinde yaz Kur’an kursu sezonumuzu açtık. Bütün öğrencilerimize ve öğreticilerimize başarılar ve muvaffakiyetler diliyorum. Yaz Kur’an kursları yaygın eğitim alanında kurs veren en önemli eğitim faaliyetlerimizden biridir. Çocuklarımız, yaz Kur’an kurslarında öncelikle yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, namazı, namaz sürelerini, namaz dualarını, dini bilgileri, görgü kuralları (adab-ı muaşeret) gibi dersleri en yoğun şekilde öğreniyorlar. Çocuklar buraya gelerek bilişsel, duysal, psikometri davranışları gelişiyor daha aktif hale geliyor. Bir neslin ihyası kötülerin imhası ile değil, yeni neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür. Biz de inşallah yeni neslin eğitim, ahlak terbiyesi noktasında elimizden gelen gayreti gösterip bütün kadromuzla bunu tabana yaymaya çalışacağız inşallah.” diye konuştu.

“KUR’AN-I KERİM’İ HERKESİN ÖĞRENMESİ GEREKİYOR”

Yaz Kur’an kursuna katılan çocuklar, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin çok önemli olduğunu ifade ederek, herkese Kur’an-ı Kerim öğrenmesi konusunda çağrıda bulundu. Alperen Yiğit Bozkurt, “Buraya gelmemin amacı faydalı insan olup insanlara Kuran-ı Kerim’i öğretmeye çalışmaktır. Buradaki hocalarımız da sağ olsun bize derslerimizi veriyorlar. İlk önce harflerden başlıyor sonra telaffuz alıyoruz, sonra Peygamberimizin (s.a.v.) hayatını işliyoruz. Bence Kur’an-ı Kerim’i herkesin öğrenmesi gerekiyor. Çünkü bizlerin kitabı olduğu için öğrenmemiz lazım. Çocuklarınızı camiye yazdırarak bu hayırdan yararlanabilirsiniz.” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIM EĞLENMEYİ TERCİH EDERKEN; BEN EĞLENİP, ÖĞRENMEYİ TERCİH ETTİM”

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını merak ettiğini ifade eden Muhammed Eyyüp Başar, “Kur’an öğrenmek için buraya geldim. Öbür çocuklar eğlenmeyi tercih ederken ben eğlenip öğrenmeyi tercih ettim. Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi ve Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hayatını öğrenmeyi tercih ettim.” dedi. Mirhan Aydın ise, “Allah’ın bize verdiği emri öğrenmemiz lazım ve sağ olsunlar hocalarımız bize bunları öğretiyorlar. Allah’ın gönderdiği kitabı öğrenmeyi istedim ve çok sevinçliyim. Allah’ın kitabını herkesin öğrenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“BURADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Yaz Kur’an kursuna geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Elif Sena Avcı, “Öncelikle burada olduğum için çok mutluyum. Burada Peygamberimizin (s.a.v.) hayatını öğreniyoruz. Evde boş boş oturup gezeceğimize burada dini bilgiler öğreniyoruz. Burada arkadaşlıklar kuruyoruz. Hocalarımız bize Kur’an-ı Kerim ile ilgili birçok bilgi öğretiyor. İyi ki Kur’an-ı Kerim kursu açılmış iyi ki bize bu imkanlar sunulmuş.” dedi.

“BURADA OYUN OYNAYARAK EZBERLERİMİZİ YAPIYORUZ”

Elif Doğan ise, “Ben Allah’ımı, Peygamberimi, duaları, süreleri kısacası dinimi merak ettiğim için geldim. Burada Elif-ba öğreniyoruz. Burada oyun oynayarak ilahi söyleyerek eğleniyoruz, ezberlerimizi yapıyoruz. Peygamber Efendimizin çocuklarının isimlerini ezberlemek için oyunlar oynuyoruz.” diye konuştu. Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi çok istediğini ifade eden Zeynep Yazga ise, geçen sene yine gelmiştim ama öğrenememiştim bu sene hayırlısıyla Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğim.” dedi. (İLKHA)

“ÇOCUKLARIMIZA NAMAZI VE CAMİLERİ SEVDİRMELİYİZ”

Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, yaz Kur’an kursları ile ilgili gazetemize konuştu. Yaz tatilinin başlamasıyla camilere ve Kur'an kurslarına beklentilerin ötesinde bir rağbet olduğunu kaydeden Sütçü, “Diyanet'in ve bu işe gönül verenlerin desteğiyle yürütülen çalışmaların halkımız nezdinde ciddi bir karşılık bulduğunu görüyor ve gelecek nesiller adına ümitlerimizi arttıran Rabbimize hamdediyoruz.” dedi. 

Dindar bir neslin inşası için büyük bir çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Sütçü, şöyle devam etti: “Bu vesileyle Kur'an Nesli Platformu olarak; daha önce yaptıpımız çağrıyı yineliyor ve anne babalara sesleniyoruz: Çocuklarımızın geleceği için, bu milletin selameti, ümmetin felahı için elinde Kur'an, güzel ahlak ile bezenmiş bir neslin inşası hepimizin en büyük arzusu ve çabası olmalıdır. Çocuklarımızın dünya ve ahiret saadetleri için onları en güzel erdemlerin kaynağı olan yüce kitabımızla buluşturmalı, namazı ve camileri onlara sevdirmeliyiz. Anne babalar olarak bilmeliyiz ki ihmal ettiğimiz çocuklarımız hem dünyevi istikbalde hem de ahirette bizleri tahmin edemeyeceğimiz türlü sıkıntılara maruz bırakacaktır. Bu yüzden büyük dertlere maruz kalmamak için şimdiden onları dert edinmeli ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.”

“CAMİLERE AKIN EDEN ÇOCUKLARIMIZI GÖRDÜKÇE ÜMİDİMİZ ARTIYOR”

Cami ve Kur’an kurslarına gösterilen rağbetin ümit verici olduğunun altını çizen Platform Sözcüsü Sütçü, “Her ne kadar birileri yeni nesillere dair ümitsizlik aşılamaya çalışsa da camilerde, mescitlerde, okullarda açılan sayısız kurslara akın eden çocuklarımızı gördükçe ümidimiz ve heyecanımız artmakta ve biraz çaba ve gayretle çok daha güzel gelişmelerin olacağına inancımız güçlenmektedir.” şeklinde konuştu.

GÜNEYDOĞU'DA CAMİLER ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel" ve "Geldi Yaz Tatili Şimdi Kur'an Öğrenme Vakti" temasıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de büyük ilgi gördü.

Diyarbakır

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl düzenlenen yaz Kur'an kursları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki camilerden çocuk sesleri yankılanıyor. Her sene binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları bu yıl "Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel" ve "Geldi Yaz Tatili Şimdi Kur'an Öğrenme Vakti" temasıyla başladı. 26 Ağustos'a kadar sürecek kurslar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde büyük ilgi gördü. Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te aralarında ecdat yadigarı asırlık yapıların da bulunduğu yüzlerce camide binlerce çocuğa Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra manevi değerler de öğretilecek. Yaklaşık 2 ay sürecek kurslarda çocuklar sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de buluşacak.

DİYARBAKIR'DA HEDEF 50 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK

Diyarbakır'da cami ve Kur'an kurslarının yer aldığı 2 bin 298 merkezde 35 bin çocuk eğitim görüyor. İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, AA muhabirine, kentte yaz Kur'an kurslarının büyük bir coşku ve heyecanla başladığını söyledi. Kurslarda ciddi bir yoğunluk olduğunu, kayıtların halen devam ettiğini belirten İmamoğlu, "Geçen sene Diyarbakır'da yaz Kur'an kursuna katılan öğrenci sayımız 46 bindi. Bu sene 50 bine ulaşmayı arzu ediyoruz." dedi. Bu kursları çok önemsediklerini ifade eden İmamoğlu, çocuklara namazı, Kur'an-ı Kerim'i öğrettiklerini, Allah, kısa sureler, peygamberler ve meleklerle ilgili bilgiler verdiklerini anlattı. İmamoğlu, "Başta Ulu Cami'miz olmak üzere tarihi camilerimizin hepsinde yaz Kur'an kurslarımız devam ediyor. Velilerimizin o camilere çocuklarını götürmesi manevi haz açısından daha da önem arz ediyor. Tüm tarihi camilerimizde çocukların güzel bir şekilde katılımlarını gördük. Rabb'im sayılarını artırsın." diye konuştu.

"TÜM AKRANLARIMA YAZ KUR'AN KURSUNU TAVSİYE EDİYORUM"

Kursa katılan çocuklardan İbrahim Öncel (10) kursta çok güzel vakit geçirdiğini, arkadaşlarıyla hem eğitim aldığını hem de eğlendiğini dile getirdi. Öncel, "Okul bitti o nedenle camiye geliyoruz. Günüm çok iyi geçiyor. Tüm akranlarıma yaz Kur'an kursunu tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı. Sudenaz Karaca (12) da kursun çok iyi geçtiğini anlatarak burada eğlendiklerini, tatili verimli geçirdiklerini, herkese kursa katılmalarını tavsiye ettiğini söyledi.  AA