LGS Türkiye birincisi Mardin'den

LGS sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alan Robin Çiya Özkan, Türkiye birincileri arasına girdi.

Ekleme: 01.07.2022 18:05:15 / Güncelleme: 01.07.2022 18:14:12 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

5 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılan Liselere Geçiş Sistemi sınavın sonuçları açıklanmasıyla Türkiye'de dereceye giren 193 öğrenciden biri olan Robin Çiya Özkan, sınavdan tam puan almanın duygularını paylaştı.

Sınava iyi çalışarak emeğinin karşılığını alması ve sınav sürecindeki çalışma programını aktaran Özkan, "Emeklerimin boşa çıkmadığı için mutluyum. Çok fazla abartı soru çözümü yaptığımı düşünmüyorum. Konuları dinleyip az ama güzel soruları çözdüm. Geçen senelerin ve bu senelerin örnek sorularını çözdüm. LGS'leri çözüp bol bol denemeye girdim. Ailem ve hocalarım gerçekten hepsi derslerimle ilgileniyordu." şeklinde konuştu.

Sınava girmeden önce bu kadar puan alabileceğini beklemeyen Özkan, "Açıkçası 500 tam puan beklemiyordum. Güzel bir şey yapacağımı bekliyordum ama 500 puanı çok beklemiyordum. 2-3 yanlış çıkaracağımı düşünüyordum. Daha çok böyle saatli çalışmak yerine soru sayısı ile çalıştım o kadar. Belirli konularda zorlandığım konuların özellikle üzerine gittim." dedi.

 

Sınava hazırlanırken sadece derse yoğunlaşmayıp sosyal aktivitelerinde yaptığını ifade eden Özkan, "Yeri geldi arkadaşlarımla futbol oynamaya gidiyordum yeri geldi evde oturup kardeşimle oynuyordum ve arkadaşlarımla gezmeye dışarıya çıkıyordum. Sadece derse veya içime kapanmış değildim." ifadelerini belirtti.

Lise hedefini tam olarak belirlemeyen Özkan, "Şu an tam aklımda belirli bir lise yok ama İnşallah İstanbul'a gitmeyi, tıp okumayı düşünüyorum." dedi.  

Son olarak LGS sınavına girecek öğrencilere şu tavsiyelere değindi:"Kendilerini çok sıkmasınlar. Sene başından beri kendini sıkarak çalışmasınlar sonradan yavaş yavaş dozu arttırmaları bence daha iyi yoksa insan sıkılıp ve bırakabiliyor."

Artuklu ilçe kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu da LGS’de birinci olan Özkan ve beraberinde Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Duyan’ı kabul ederek öğrenciye ödül verdi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar