Erdoğan uçakta konuştu! Asgari ücrete zam açıklaması geldi

Milyonlar işçinin gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararı çevrilmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni bir asgari ücret açıklaması geldi.

Ekleme: 01.07.2022 12:37:43 / Güncelleme: 01.07.2022 13:31:29 / Ekonomi
Destek için 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan NATO zirvesi sonrası dönüşünde uçakta yeni asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı yaptığı açıklamayla asgari ücrete yeni bir zam yapılacağı öğrenildi. Bu karar sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Başkanlığı’nda toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak zam miktarı merak edilir oldu.

"KOMİSYON EN İDEAL SEVİYEYİ BELİRLEYECEK"
Madrid’teki NATO liderler zirvesinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan’da dönüş yolunca uçakta gazetecilerin sorularını cevaplarken yeni asgari ücretle ilgili de düşüncelerini paylaştı. Erdoğan uçaktaki gazetecilere "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.