Davutoğlu'ndan tepki: Kapattık sandınız ama yanıldınız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iki yıl önce kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına sert tepki gösterdi. Davutoğlu, sosyal medya hesabından “Siz Şehir Üniversitesi'ni kapattık sandınız ama yanıldınız” dedi.

Ekleme: 30.06.2022 15:15:23 / Güncelleme: 30.06.2022 16:16:10 / Güncel
Destek için 

İki yıl önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kapatılan Şehir Üniversitesi hakkında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, paylaşım yaptı. “Siz Şehir Üniversitesi'ni kapattık sandınız ama yanıldınız” diyen Davutoğlu, “Kapatarak, yıkarak hiçbir yere varamayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

“Kapatarak, yıkarak hiçbir yere varamayacaksınız. Siz Şehir Üniversitesi'ni kapattık sandınız ama yanıldınız. Şehir bugün de yarın da zihinlerde, kalplerde hep dimdik ayakta olacak ve bir gün mutlaka ihya edilecek.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Şehir Üniversitesi, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında açılmıştı.

Halkbank, kredi borcu nedeniyle 2008 yılında açılan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin hesaplarına tedbir kararı koymuş daha sonra ise üniversite garantörü olan Marmara Üniversitesi’ne devredilerek kurucusu Bilim ve Sanat Vakfı’na da kayyım atanmıştı. Danıştay 13’üncü Daire, İstanbul Kartal’da bulunan, TEKEL’e ait 297 bin metrekarelik kıymetli taşınmazın, bedelsiz olarak İstanbul Şehir Üniversitesi’ne devrinin yürütmesini de durdurmuştu.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Daha sonrasında malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Hiçbir üniversitenin daha önce mülkiyet devri olmamıştır. Öksüz ve yetimin hakkını orada gözetmeksizin devir gerçekleştirdiler. Bunlar Halkbank’ı da dolandırmaya çalıştılar. Banka bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında bunlar bankaya ödeme gerçekleştirmiyorlar” demişti.