MAZLUMDER'den katledilen Afrikalı göçmenlere ilişkin açıklama

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanlığı, İspanya birliklerinin Fas sınır birliklerinin de desteğiyle Afrikalı göçmenlere ateş açması sonucu 100'e yakın göçmenin hayatını kaybetmesi olayına ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.

Ekleme: 28.06.2022 20:05:18 / Güncelleme: 28.06.2022 20:13:00 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için 

İspanya birliklerinin 24 Haziran günü Afrikalı göçmenlere yönelik gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı basın açıklaması yayımlayan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanlığı, uluslararası toplumun devreye girerek soruşturma başlatılması ve suçluların adalet karşısına çıkarılması gerektiğini belirtti.  

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş imzasıyla yayımlanan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Ne yazık ki her gün dünyanın birçok yerinden ülkelerini terk ederek yeni bir hayat kurma ümidiyle Batı Avrupa ülkelerine gitmek isterken hayatını kaybeden ya da katledilen göçmen dramına şahit oluyoruz. Bir kısmı Afrika'nın kızgın çöllerinde, bir kısmı Akdeniz'in sıcak sularında bindikleri ilkel teknelerin batması ya da batırılması sonucu hayatını kaybeden, bir mezarları bile olmayan mazlum Afrikalı göçmenlerin insanın vicdanını sızlatan dramlarından biri de İspanya Fas sınırında yaşandı. Cebelitarık Boğazı'nın güneyinde Fas-İspanya sınırında 24 Haziran günü İspanya sınırına girerek AB ülkelerine geçmek isteyen Afrikalı göçmenler üzerine sınır birliklerinin ateş açması sonucu bir katliam yaşandı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre İspanya birliklerinin Fas sınır birliklerinin de desteğiyle göçmenlere ateş açması sonucu 100'e yakın göçmen hayatını kaybetti, onlarca göçmen de yaralandı.

"İnsanlık suçu olan katliamı insanlık adına kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz"

Taş, "Binbir zahmetle yollara düşerek kendilerine yeni bir hayat kurmak için Avrupa'ya geçmek isteyen mazlum, mağdur Afrikalı göçmenler böylece acımasız bir katliamın kurbanı oldular. İnsanların en doğal hakkı olan yaşama hakkına müdahale ve büyük bir insanlık suçu olan katliamı insanlık adına kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz. Ölenlere rahmet dileklerimizi, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz. Yaşanan katliamın en ince detayları ile soruşturulması, katillerin ve katliam emrini verenlerin ortaya çıkarılıp adalet önüne çıkarılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Afrika Birliğini, Uluslararası Adalet Divanını, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatını harekete geçmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)