Bitlis’te camiye giden çocuklar ödüllendirildi

Bitlis’te çocukları namaza ve camiye alıştırmak amacıyla 6 ay boyunca camiye giderek Kur’an-ı Kerim ve temel dini eğitimi alan çocuklar ödüllendirildi.

Ekleme: 28.06.2022 20:05:14 / Güncelleme: 28.06.2022 20:05:14 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis İl Müftülüğü bünyesinde Merkez Ulu Camii’nde yapılan etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Cami imam hatipleri tarafından 6 ay boyunca düzenli olarak camiye gelen çocuklara ödül verildi.

Hayırseverler ve Bitlis Belediyesinin sponsorluğunda alınan hediyeler, düzenlenen programla çocuklara takdim edildi. Çocuklara arasında yapılan yarışmada birinciye bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye kol saati verilirken, geri kalanlara çeşitli hediyeler verildi.

Programda konuşan Bitlis İl Müftülüğü Şube Müdürü Bayram Aydın, çocukların cami ve namazla buluşturulması gerektiğini belirterek, yaz Kur’an kurslarına katılım sağlanması çağrısında bulundu.

“Bu ödül ve etkinliklerinin amacı çocuklarımızın gönlüne dokunabilmektir”

Cami imam hatipleri tarafından düzenlenen bu etkinliğin önemli olduğunu dile getiren Aydın, “Böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı hocalarımızı tebrik ediyorum. Dünya ve ahret saadetimizi düşünüyorsak, geleceğimizi düşünüyorsak, iyi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Hem dünya hem de ahiretimize katkısı olur. Dünyada kazandığımız, mal, mülk, apartmanlar burada kalacak. Geride Salih bir evlat bırakırsak,  hem amel defterimizin açık kalmasına hem de dünyada hayırla yâd edilmemize vesile olacak.” dedi.

 Bu ödüllerle çocukların gönlüne dokunulmak istenildiğini belirten Aydın, “Sizden istirhamımız çocuklarımızın üzerinde duralım. Hocalarımız sadece yaz Kur’an kursları için değil, sürekli çocuklarımızın camiye gelmesi için gayret gösteriyorlar. Farklı etkinlikler düzenliyorlar. Gelen çocuklarımıza farklı ikramlarda bulunuyorlar. Bu ödül ve etkinliklerin amacı çocuklarımızın gönlüne dokunabilmektir.” ifadesini kullandı.

Çocuklara hediyeler cami cemaati tarafından takdim edildi. Böylesi bir etkinlikten dolayı memnun kaldıklarını belirten çevre esnafı, cami imam hatiplerine teşekkür ederek, çocukların ödüllendirilmesi noktasında ellerinden gelen gayreti esirgemeyeceklerini söylediler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler