Kırmızı bültenle aranıyordu, Ankara'da yakalandı

INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranırken geçen yıl Ankara'da yakalanan DAİŞ üyesi Rusya vatandaşı Ayshat Rzaeva'nın yargılanmasına başlandı.

Ekleme: 28.06.2022 17:30:17 / Güncelleme: 28.06.2022 17:30:17 / Güncel
Destek için 

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Rzaeva ile avukatı katıldı.

Mahkeme başkanı, kimlik tespitinin ardından iddianamedeki suçlamaları özetledi, ardından savunma yapması için sanığa söz verdi.

Tercüman aracılığıyla savunma yapan Rzaeva, DAİŞ'e üye olmakla suçlandığını hatırlatarak savcılık ifadesi ve sulh ceza hakimliğindeki sorgusunda buna ilişkin detaylı beyanda bulunduğunu söyledi.

Rusya vatandaşı olduğunu belirten Rzaeva, Suriye'deki iç savaşın ardından eşinin bu ülkeye gittiğini, bir süre sonra kendisinin de Türkiye üzerinden eşinin yanına gittiğini söyledi.

Eşinin hava saldırısında öldürülmesinin ardından DAİŞ'in yönlendirmesiyle Azerbaycan uyruklu Abbas ile evlendirildiğini aktaran Rzaeva, bu eşinin de öldürülmesinin ardından Hatay üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığını anlattı.

Türkiye'de bulunduğu sürede Ankara, İstanbul ve Konya'da yaşadığını belirten Rzaeva, iddia edildiği gibi Ankara'da bulunduğu dönem örgüt mensupları ve ailelerine maddi yardımda bulunmadığını ifade etti.

Rzaeva, evinde ele geçirilen para ve ziynet eşyalarını Rusya'daki evinin satışından elde ettiğini bildirdi.