Diyarbakır İl Müftüsü İmamoğlu: Yaz Kur'an kursuna şu ana kadar 40 bine yakın öğrenci kayıt yaptı

Okulların tatile girmesiyle beraber Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Diyarbakır’da da açılan Yaz Kur'an Kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 2 ay boyunca devam edecek kurslarda camiler çocuk sesleriyle şenlenecek.

Ekleme: 28.06.2022 12:50:11 / Güncelleme: 28.06.2022 12:55:19 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeye başladı. Yaklaşık 2 ay devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrenciler; Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlakı öğrenecek. Bunun yanında Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Büyükşehir belediyesi iş birliğiyle sportif faaliyetler de düzenlenecek

26 Ağustos'ta sona erecek Kur’an kurslarına akın eden kız ve erkek çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın sevincini yaşıyor.

Kayapınar Huzurevlerinde bulunan Hz. Ali Camisini ziyaret eden Diyarbakır İl Müftüsü ve beraberindeki heyet çocukları ziyaret ederek başarılar diledi.

 

Ziyaretin ardından İLKHA muhabirlerine açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, ailelere seslenerek çocuklarının maneviyatı açısından herkesi yaz Kur'an Kurslarına gelmeye davet etti.

İmamoğlu, "Bugün büyük bir coşkuyla günümüze başladık. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi bu sene de yaz kurslarında çocuklarımıza yönelik olarak Kur'an-ı Kerim kursları açtı. Bu kurslarda çocuklarımıza hem Kur'an-ı Kerim hem de dini bilgiler öğretiyor, Allah'ı ve Peygamberi tanıtıyor, diğer bilgileri vermeye çalışıyoruz. Bunun yanında çocukların kendi kapasitelerine göre ilmihal bilgileri öğretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bütün çocuklarımız Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ve Belediyemiz iş birliğiyle sportif faaliyetlere de katılmış oluyorlar." dedi.

"Mutlaka evlatlarımızı yaz Kur'an kurslarından istifade ettirmeye çalışalım" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu

"Şu ana kadar 40 bine yakın öğrencimiz kayıt yapmış durumda ve bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Özellikle gerek Diyanet İşleri Başkanlığı gerekse Diyarbakır İl Müftülüğü olarak yaz kurslarını çok önemsiyoruz. Çünkü bu kurslarda çocuklarımız iki aylık dönem içerisinde tüm ömrü boyunca kendisine yetecek bilgileri alıyor ve hayatını şekillendirmiş oluyor. Diyarbakır halkına çağrım: Mutlaka evlatlarımızı yaz Kur'an kurslarından istifade ettirmeye çalışalım. Çocuklarımızı yaz kurslarına gönderelim ki dinlerini-diyanetlerini öğrenmelerini sağlamış olalım. Bu vesileyle velilerimize çocuklarını camiye gönderdikleri için çok teşekkür ediyorum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler