Anagold Madencilik Fırat Nehri’ne siyanür karıştığını kabul etti!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'ni işleten Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., maden sahasında siyanür sızıntısı olduğunu kabul etti. Sızıntı miktarının 8 kg olduğunu belirten şirket, bölgenin hemen temizlendiğini öne sürdü.

Ekleme: 27.06.2022 16:52:10 / Güncelleme: 27.06.2022 16:52:10 / Güncel
Destek için 

Maden işletmesi kompleksinde, siyanür içerikli solüsyon taşıyan borunun patladığı ve solüsyonun çevreye yayıldığının tespit edilmesi üzerine şirkete 16 milyon 441 bin lira idari para cezası verilmişti.

Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamada sosyal medyada yer alan "tonlarca siyanür döküldüğü" ve "Fırat Nehri'nin etkilendiği" iddialarının da "tamamen asılsız" olduğu öne sürüldü.

Atmosfere siyanür deşarjı olmadığını da belirten Anagold, "Siyanürle işlem yapılmayan otoklavlardan gerçekleşen emisyonun, mevzuata uygun olup olmadığının teyit edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görevlendirilen akredite laboratuvarlar tarafından ölçümler yapılmaktadır ve sonuçlar Bakanlık tarafından incelenip onaylanmaktadır" dedi.

İlgili Haberler