Kilolu çocuklar için korkutan uyarı!

Sputnik'te yer alan habere göre, yeni bir araştırma sonucu obez çocukların ileride Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Ekleme: 27.06.2022 15:56:05 / Güncelleme: 27.06.2022 17:11:00 / Sağlık
Destek için 

Sonuçları 'Journal of Science and Medicine in Sport' dergisinde yayınlanan ve bir ilk niteliği taşıyan araştırma 1985'te, o tarihte yaşları 7-15 arasında değişen 1244 katılımcıyla başladı. 30 yılı aşkın bir süredir gözlemlenen katılımcıların kalp ve akciğerlerinin durumu ile bel- kalça oranları takip edildi, katılımcılar çeşitli dayanıklılık ve hafıza testlerine tabi tutuldu.

Çocukken kalp ve akciğerleri ile kaslarının durumu en iyi seviyede olan ama bel- kalça oranı daha düşüklerde seyreden katılımcıların hızlı anlama ve dikkati toplama konusunda ileriki yaşlarda daha başarılı olduğu görüldü.

Araştırmanın yazarlarından olan Prof. Michele Callisaya, "Çocuklukta vücut zindeliğini artıracak, obezite seviyelerini düşürecek stratejiler geliştirilmesi önemli çünkü orta yaşlarda kişinin bilişsel performansını etkileyebiliyor" açıklaması yaptı.
Callisaya'ya göre araştırmanın bir diğer önemli noktası, koruyucu stratejilerin çocuklukta başlaması gerektiği çünkü bu sayede beyin, Alzheimer gibi hastalıklarla mücadele için hazırlık yapabiliyor.

Etiketler: