Heniyye: Gazze işgalcilerle stratejik bir savaşa hazırlanıyor

Filistin halkının zaferler ve stratejik dönüşümler çağında yaşadığını söyleyen İsmail Heniyye, "Gazze işgalcilerle stratejik bir savaşa hazırlanıyor." dedi.

Ekleme: 26.06.2022 18:20:09 / Güncelleme: 27.06.2022 13:45:24 / Güncel
Destek için 

Lübnan ziyaretlerine devam eden HAMAS, Lübnan'ın Sayda şehrinde "Yakında Göreceğiz" sloganıyla miting düzenledi.

Mitinge konuşmacı olarak katılan HAMAS Siyasi İşler Sorumlusu İsmail Heniyye, miting alanına gelen kalabalıkta Lübnan ve Filistin halklarının kucaklaştığını, Lübnan'ın Filistin halkının kardeş olduğunu ve Lübnan'ın 74 yıldır Filistin'in yarasını bağrına bastığını dile getirdi.

"Filistin halkı zaferler ve stratejik dönüşümler çağında yaşıyor. Kuşatma altındaki Gazze Şeridi işgalcilerle stratejik bir savaşa hazırlanıyor." diyen Heniyye, HAMAS'ın Lübnan'daki tüm ulusal ve İslami güçlerle ortak hareket etmeye kararlı olduğunu, Lübnan halkını ve direnişi selamlayarak Lübnan'da ve mülteci kamplarında yaşayan Filistinlerin devrimin mimarları oldukların belirtti.

"Kudüs Kılıcı Savaşı işgale karşı mücadelede dönüm noktasıdır"

Lübnan'daki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulunan ve Lübnan'daki Filistinlilerin arasında bulunmaktan onur duyduğunu ifade eden Heniyye, işgalci siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirenlerin ve Filistin davasına ihanet edenlerin Mescid-i Aksa'yı uzak kendilerinin ise yakın gördüklerini söyledi.

Gazze'nin 15 yıldır kuşatma altında olduğunu, Kudüs'ün Kılıcı Savaşı dahil birçok savaşa girdiğini, bugün de direnişiyle, halkıyla Kassam'ıyla ve diğer gruplarıyla işgalcilerle girilecek stratejik bir savaşa hazırlandığını ifade eden Heniyye, "Kudüs Kılıcı Savaşı işgale karşı mücadelede dönüm noktasıdır. Batı Şeria yeniden ayaklandı ve işgale karşı silaha sarıldı, Cenin'in direniş sancağını yükseltti." dedi. (İLKHA)