İspanya'dan göçmen katliamı!

Kuzey Afrika'dan İspanya'ya geçmeye çalışan göçmenlere müdahale eden İspanyol polisi adeta katliam yaptı. Binlerce göçmenin başlattığı akına müdahale eden polis güçleri 37 göçmeni öldürdü. İspanya Başbakanı Sancez ise katliam yapan polislere teşekkür edince dünya ayağa kalktı.

Ekleme: 26.06.2022 09:29:28 / Güncelleme: 26.06.2022 11:21:09 / Dünya
Destek için 

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki sömürge toprağı olan ve özerk il statüsünde bulunan Melilla'ya Fas sınırında göçmen akını yaşandı. İngiliz medyasında yer alan haberlere göre 2 binden fazla Afrikalı göçmeninin sınırı aşmaya çalıştığı, bu sırada yaşanan izdihamda İspanyol polisinin müdahalesiyle karşılaştığı ifade edildi.

KATLİAM VE İŞKENCE BİR ARADA!

Göçmenlerin üzerine ateş açan İspanyol polisinin en az 37 göçmeni öldürdüğü aktarılırken, bölgeden gelen cansız beden görüntüleri sayının bu rakamın çok daha üzerinde olabileceği şeklinde yorumlandı. Gelen görüntülerde İspanyol polisinin göçmenlere vahşice işkence ettiği görüldü.

BAŞBAKAN KATLİAM YAPAN POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in, İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla kentine girmeye çalışırken öldürülen göçmenleri için İspanyol polisine teşekkür etmesi dünyayı resmen ayağa kaldırdı. Sosyal medya kullanıcıları tepkilerini yaptıkları yorumlarla gösterince yaşanan olay kısa sürede Twitter'da da TT oldu.

EN AZ 130 DÜZENSİZ GÖÇMEN İSPANYA'YA GEÇTİ

Ayrıca sınır bölgesine baskın yapanların Sahra altı bölgesinden gelen Afrika kökenli kişiler olduğunu kaydeden Fas makamları, en az 130 düzensiz göçmenin Melilla'ya geçtiğini belirtti.

Melilla Valiliği, cuma günü sabah saatlerinde sınırın Fas tarafında 1500'den fazla düzensiz göçmenin toplandığını ve bunlardan 500'ünün saat 08.40 sıralarında sınıra akın ederek, kontrol noktasındaki kapıyı kırdığını duyurmuştu.