Bitlis'in Ahlat ilçesine il olma müjdesi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Kültür Bakanlığı katkıları ve Ahlat Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta Etkinlikleri yapılan açılış programı ile başladı.

Ekleme: 25.06.2022 15:40:14 / Güncelleme: 25.06.2022 15:40:14 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ahlat 1071 Millet Bahçesi'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan etkinliğin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, "Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım." dedi.

Demiröz, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"Ahlat önemli bir yer. Müslüman Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı. Burayı ilk yaptığımızda Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olarak yapıldı ve Cumhurbaşkanımız ismini '1071 Millet Bahçesi' olarak takdim etti ama şimdi Türkiye'nin her yerinde öyle büyük millet bahçeleri yapılıyor ki Ahlat'ımız kaçıncı sırada kaldı onu bilmiyorum."

"25-26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Ahlat'ta olacak"
konuşmasının devamında Demiröz, "Bugün Ahlat'ta ülkenin her köşesinde gelen, mozaiğimiz olan kardeş şehirlerimizden gelenlerle birlikte bir lezzet şenliği düzenledik. Bütün yörelerin yemeklerini usta ellerden tadacağız inşallah. Buna birinci lezzet buluşması diyoruz. İnşallah hep beraber bunun yıllarını da görürüz. 25-26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımız Ahlat'a gelecek. Bu yıl sürpriz olarak da Türki cumhuriyetlerinden, diğer ülkelerden devlet büyüklerimiz buraya gelecek." şeklinde konuştu.

"Ahlat ilçesine il olma müjdesi"

Demiröz, Cumhurbaşkanı yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşkeler ve misafirhaneler yaptıklarını, Ahlat'ta bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderleri toplanıp dünyanın sorunlarını görüşecekleri bir kent haline getireceklerini söyledi.

Açılışta konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise "Ahlat'a, Bitlis'e her şey yakışıyor. Son dönemlerde devlet büyüklerimizin emek ve gayretleriyle bizler de çalışarak Bitlis'i, Türkiye'nin ve dünyanın yıldızı haline getirmeye çalışıyoruz. Bu yıldızların bir köşesi de diğer ilçelerimiz gibi Ahlat'tır. Gün geçmiyor ki Ahlat'ta bir etkinlik olmasın. İnşallah şenliğimiz hayırlı ve bereketli olur." dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ise katılanlara teşekkür ederek "Türkiye bizimle beraber. Kuruluşun olduğu yerdeyiz. Bin yıl önceki başkentimizdeyiz. Bugün Türkiye'nin özellikle lezzet ustalarını size davet ettik. Anadolu lezzetlerini size ikram etsinler istedik. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç olmadığı kadar garip sınavlardan geçti. Onun için biz de o devlette layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Program boyunca, mehteran takımı gösterileri, halk oyunları, el sanatları standları, yöresel lezzet çadırları ve çeşitli at oyunları ve yerel sanatçıların vereceği konserler yer alacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler