BM, gazeteci Ebu Akile'nin işgalci siyonistler tarafından öldürüldüğünü teyit etti

Birleşmiş Milletler (BM), yaptıkları araştırmalar sonucu El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin, işgalci siyonist askerlerin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybettiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Ekleme: 24.06.2022 16:45:16 / Güncelleme: 24.06.2022 16:47:00 / Güncel
Destek için 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından bir soruşturmanın ardından ulaşıldı.

BM İnsan Hakları Ofisi (OHCHR) sözcüsü Ravina Shamdasani, 11 Mayıs'ta öldürülen El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin ölümüne ilişkin soruşturmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Cenevre'de konuşan Shamdasani, "BM İnsan Hakları Ofisi olarak olayla ilgili bağımsız izlememizi tamamladık. Topladığımız tüm bilgiler- israil ordusundan ve Filistin Başsavcısından alınan resmi bilgiler de dahil olmak üzere- Ebu Akile'yi öldüren ve meslektaşı Ali Sammoudi'yi yaralayan kurşunların israil güvenlik güçlerinden geldiği bulgusuyla tutarlıdır. Olay, israil makamlarının iddia ettiği gibi Filistinliler tarafından rastgele ateş açılması sonucu gerçekleşmemiştir." dedi.

Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs'ta işgal askerleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışmaların yaşandığı Cenin mülteci kampına yapılan bir baskını takip ederken işgalci siyonistlerin kurşunuyla vurularak öldürülmüştü. (İLKHA)